Image

NCC säljer till Aberdeen i Finland

TRANSAKTIONER NCC Property Development Oy har sålt den andra etappen av Falcon Business Park i Esbo, Finland. Köpare är Aberdeen Nordic Fund I SICAV (Aberdeen) och köpesumman är 237 miljoner kronor.
Publicerad den 1 Oktober 2008

Falcon Business Park ligger i Otnäs, Esbo och består totalt av fyra fastigheter. Falcon Tinnu är den andra etappen av Falcon Business Park och är idag uthyrd till cirka 85 procent. Falcon Tinnu består totalt av 6 350 kvadratmeter inklusive 160 parkeringsplatser och färdigställdes i september 2008. NCC ansvarar för uthyrningen av vakanta areor i maximalt tre år alternativt till dess arean är uthyrd. Hyresgarantin kan maximalt uppgå till en årshyra avseende de outhyrda areorna.

NCC sålde den första etappen, Falcon Hali, till Aberdeen i juni 2007 vilken nu är i det närmaste fullt uthyrd. De två återstående etapperna ingår i ett ramavtal med Aberdeen och den tredje etappen, Falcon Lago, påbörjades i juni 2008.

− Intresset för lokaler i Falcon Business Park är stort. Bland hyresgästerna återfinns bland andra Janssen-Cilag, Mercuri-international och Indcrea, säger Tapio Rantanen, regionchef för Esbo/Vantaa inom NCC Property Development.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige