Image
Mona Finnström.

Konsulterna värst drabbade av krisen

Sverige Fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation Fastigo har undersökt hur medlemmarna drabbas av coronakrisen. De flesta är förskonade men gruppen entreprenörer/konsulter sticker ut negativt.


Fastigos förhandlingschef Charlotta Stensson tillsammans med HSB Göteborgs HR-chef Emma Hård.

Fastigopriset till HSB Göteborg

Event Fastigopriset är ett årligt återkommande pris som går till ett fastighetsbolag som har presterat särskilt väl som arbetsgivare under det gångna året. Årets tema är digitalisering inom HR och vinnaren är HSB Göteborg. Priset delades ut i anslutning till tisdagens Fastigostämma.


Fastigo: Stor brist på digital kompetens

Sverige Sex av tio företag i fastighetsbranschen tror att förvaltarrollen kommer att förändras väsentligt inom fem år. Behovet av ökad kompetens inom särskilt digitalisering och hållbarhet hämmar i dag hela branschens utveckling visar en ny undersökning från Fastigo.


Diös vinner Fastigopriset

Event Årets vinnare av Fastigopriset är fastighetsbolaget Diös. Företaget vinner utmärkelsen för sin satsning på att kompetensutveckla och certifiera hela driftsorganisationen till fastighetstekniker.


Fastigo: Lägre byggvilja bland Sveriges kommunpolitiker

Sverige Mindre än varannan kommunpolitiker, 45 procent, anser att byggtakten i deras kommun behöver öka. Det är den lägsta siffran på tre år, men antalet utbildningsplatser till jobb inom fastighetsbranschen är fortsatt alldeles för få. Detta visar en årlig undersökning från Fastigo, fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation.


Han tar över kommunikationen på Fastigo

Karriär Hannes Kataja, ny kommunikationschef på Fastigo, om varför han byter vårdfrågor mot fastighetsfrågor. Att lyfta jämställdhetsfrågor och att stärka den digitala närvaron blir två av hans huvudspår när han tar sig an den nya rollen i april.


Selin saknar inte vd-rollen

Karriär Hon gick från allmännyttan till ett börsbolag. Så ser Marie Selin på den nya rollen, vad hennes uppdrag på NP3 kommer att bestå av och skillnaden mot tidigare jobb. ”Offentligheten inget jag saknar".


Fler kvinnor på maktpositioner i branschen

Bolag Andelen kvinnor på maktpositioner fortsätter att öka i fastighetsbranschen. Mer än hälften av alla företag i branschen har i dag en jämställd ledningsgrupp. Det visar en ny undersökning från Fastigo.


Använder Instagram för att locka unga till branschen

Bolag Fastigo testar nya grepp för att attrahera unga till fastighetsbranschen och startar en fototävling på Instagram i samarbete med influencern och youtubern Hampus Hedström.


”Män har kvoterat män”

Sverige Fastigos nya ordförande om varför man har 14 ledamöter i styrelsen, framtida utmaningar och jämställdheten i branschen.


Hon blir ny ordförande i Fastigo

Bolag På Fastigos bolagsstämma valdes Cathrine Holgersson, vd på Gavlegårdarna, till ny ordförande. Styrelsen består nu av sju kvinnor och sju män.


Bromöllahem prisas för sitt integrationsarbete

Bolag Bromöllahem vinner Fastigopriset 2017 för sitt långsiktiga och medvetna arbete med integration och för ökad mångfald bland medarbetarna.


Två av tre kommunpolitiker vill öka byggtakten

Bygg/Arkitektur Två av tre svenska kommunpolitiker tycker att byggtakten i deras kommun är för låg i dag. Hälften vill också att deras kommun ska arbeta mer med att skapa nya bostäder inom det befintliga beståndet. Det visar en årlig undersökning från Fastigo.


Fastighetsbranschen öppnar för yrkesintroduktion för nyanlända

Sverige Arbetsgivarorganisationer och fackförbund i fastighetsbranschen har kommit överens om att utvidga yrkesintroduktionsavtalet. Därmed kan även nyanlända och personer över 25 år få yrkesintroduktion.


"Har varit trassel att hitta rätt kompetens"

Sverige Fastigos vd Mona Finnström om fastighetsåret som gått, branschens framgångar – och framtida utmaningar.


Tre tips för ett mer hållbart arbetsliv

Sverige Roger Solax, arbetsmiljöexpert på Fastigo, tipsar om hur en arbetsmiljö kan påverka medarbetarnas hälsa positivt.


Arbetsrelaterade sjukdomar ökar

Sverige Drygt nio av tio företag i fastighetsbranschen arbetar för att främja den fysiska och psykiska hälsan hos sina anställda. Samtidigt ökar de arbetsrelaterade sjukdomarna i branschen. Det visar en undersökning genomförd av fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation Fastigo.


Fastigo: Fyra av tio chefer är kvinnor

Sverige Andelen kvinnor på ledande poster växer i den traditionellt mansdominerade fastighetsbranschen. I dag är 41 procent av cheferna, 34 procent av styrelseledamöterna och 21 procent av vd:arna kvinnor. Det visar en undersökning från fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation Fastigo.


Fastighetskvinnan
Mona Finnström, Reinhold Lennebo och Susanne Åhlén.

Mångfald kopplat till kompetensförsörjning

Fastighetskvinnan På seminariet Fastighetskvinnan kommer flera punkter att från olika infallsvinklar behandla integrationsfrågor. Bland annat blir det ett panelsamtal om jämställdhet, mångfald och integration, kopplat till kompetensförsörjning.


”Det är vårt ansvar att säkra kompetensförsörjningen”

Sverige 15 aktörer med Fastigo i spetsen menar att det är av största vikt att studenter får möjlighet till praktik i branschen under studietiden. Fastigo har tecknat ett avtal om studentmedarbetare med flera fackförbund.