Image
Christian Olofsson.

Idun bygger hyresrätter i Sandviken

Transaktioner Idun Fastigheter förvärvar en byggrätt genom markanvisning i centrala Sandviken avsedd för flerfamiljshus. Idun avser att uppföra cirka 110 hyresrättslägenheter. Detaljplanen vann laga kraft under april 2020. Byggstart planeras till 2022.


Christian Olofsson.

Idun köper byggrätt i Karlstad

Transaktioner Idun Fastigheter genomför sin tredje affär med förvärv av en byggrätt på Bryggudden i Karlstad. Där avser Idun att uppföra 22 lägenheter i bostadsrättsform klara för inflyttning 2024.


Christian Olofsson.

Här är nästa uppstickare inom popsegmenten

Bolag Ytterligare ett nystartat fastighetsbolag med inriktning på de populära segmenten bostäder och social infrastruktur har gjort entré på marknaden. Det rör sig om Idun Fastigheter med före detta SPG-vd:n Christian Olofsson som huvudägare och vd – och bolaget har redan gjort två förvärv på kort tid. För Fastighetssverige berättar Christian Olofsson mer om bolaget, samarbetet med SBB och ambitionerna för framtiden.


Christian Olofsson.

Nytt bolag gör sitt andra förvärv

Transaktioner Häromdagen gjorde Idun Fastigheter sin första affär – nu gör de sin andra: En byggrätt för flerfamiljshus i Fullerö Hage, Uppsala.


Christian Olofsson.

Nytt bolag samarbetar med SBB i Uppsala

Bolag Idun Fastigheter, med Christian Olofsson som huvudägare och vd, ingår ett samarbete med SBB och köper sitt första projekt.


Christian Olofsson.

Hälften sålt för SPG i Bålsta

Bostäder SPG säljstartade första etappen i ett projekt i Bålsta, Habo kommun, i mitten av september. Sedan dess har bindande förhandsavtal tecknats för hälften av de 75 lägenheterna.


Vegaterrassen.

SPG: 50 procent sålt på mindre än en månad

Bostäder I Scandinavian Property Groups bostadsrättsprojekt i Vegastaden, Haninge, har 50 procent av bostäderna sålts på en månad.
- Med tanke på pågående diskussioner om en osäker bostadsmarknad visar försäljningen i Vega på att efterfrågan på rätt produkt i rätt lägen fortfarande är mycket stark, säger Christian Olofsson, vd på SPG.


Preservia samarbetar med SPG i Bålsta

Bostäder Preservia Hyresfastigheter har tecknat avtal med Scandinavian Property Group (SPG) om att utveckla 250-300 bostäder i Bålsta centrum.


SPG köper byggrätt om 20 000 kvadratmeter

Transaktioner Scandinavian Property Group (SPG) har köpt en byggrätt om cirka 20 000 kvadratmeter BTA i Vega, Haninge kommun.


Boultbee rekonstruerat

Bolag Boultbee i Stockholm har rekonstruerats, och tidigare Centrumkompaniet är satt under tvångsförvaltning.