Image
Christian Olofsson.
Christian Olofsson. Bild: Idun Fastigheter

Nytt bolag samarbetar med SBB i Uppsala

Bolag Idun Fastigheter, med Christian Olofsson som huvudägare och vd, ingår ett samarbete med SBB och köper sitt första projekt.
Publicerad den 15 December 2020

Idun Fastigheter är ett fastighetsbolag inriktat på utveckling av bostäder och social infrastruktur. Bolaget grundades 2020 med Christian Olofsson som huvudägare.

– Det är kul och spännande att ha påbörjat resan med Idun Fastigheter tillsammans med så professionella och välrenommerade samarbetspartners. Samarbetet med SBB borgar för finansiell trygghet och ytterligare industriell kunskap samt resurser. Vi har ambitiösa tillväxtmål och hoppas inom kort att kunna presentera ytterligare förvärv av bostäder och social infrastruktur, säger Christian Olofsson.

Första förvärvet utgörs av en byggrätt för förskola om åtta avdelningar och 144 barn samt en grundskola F-6 för 420 barn i Fullerö Hage, Uppsala. Projektvärdet uppgår till dryga 200 miljoner. Idun förvärvar byggrätten av Urbanica som drivit utvecklingen av Fullerö Hage sedan mer än 15 år till vad området blivit idag – en attraktiv boendemiljö med en mångfald av boendeformer från enfamiljshus till flerfamiljshus. Fullerö Hage är beläget sju kilometer norr om Uppsala centrum i en naturskön del av Storvreta. Fullerö Hage kommer att fortsätta växa med ytterligare bostäder och näringsverksamheter.

Tango har varit rådgivare i processen jämte AG Advokat. Rådgivare vid förvärvet var MM Property Development.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

AG Advokat på Branschguiden

AG Advokat är en affärsjuridisk byrå med spetskompetens mot fastighetsbranschen och entreprenadsektorn.
Med mer än 30 års erfarenhet och över 60 jurister erbjuder vi djupgående branschkunskap och lämnar rådgivning med fokus på affärsmässiga lösningar. Vi gör det komplexa enkelt. Oavsett om det avser tidiga skeden, projekt, byggande, hyra, transaktion, finansiering, offentlig upphandling, avtal eller tvist är vi en självklar samarbetspartner. AG Advokat är en av Sveriges främsta advokatbyråer inom våra verksamhetsområden, med flera omnämnanden hos svenska och internation...

Läs mer om AG Advokat på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G: "Än blir ni inte av med mig"

Bolag Efter att i förra veckan ha presenterat vem som tar över P-G Perssons stol i Platzer så var det dags att avsluta år 2022 med bokslutet. Bolaget ser ett minskat fastighetsvärde – något den avgående vd:n inte sett på tio år. För Fastighetssverige berättar han mer om detaljerna i den senaste rapporten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige