Image
Anders Danielsson och Magnus Persson, vd respektive vice vd på Skanska.

Svaga kontorsmarknaden i USA tynger Skanska: "Svår uthyrningsmarknad"

Bolag Den amerikanska portföljen är Skanskas svagaste marknad för tillfället och driver de stora nedskrivningar i värde som bolaget aviserat. Vd Anders Danielsson och CFO Magnus Persson berättar mer om svårigheterna i att värdera beståndet och de stora utmaningarna i USA som bromsar in Skanskas utveckling på den amerikanska marknaden.


Anders Danielsson och Magnus Persson, vd respektive vice vd på Skanska.

Skanskas delårsrapport: "Påverkade av svag fastighetsmarknad"

Bolag Det var ömsom vin, ömsom vatten när Skanska presenterade resultatet under onsdagen i delårsrapporten för tredje kvartalet 2023. Koncernchef och vd Anders Danielsson, sida vid sida med finansdirektör och vice vd Magnus Persson, svarade på frågor från pressen och uttryckte både tillförsikt och viss osäkerhet inför framtiden.


Anders Danielsson, vd för Skanska Group

Skanska minskade rörelseresultatet mer än väntat

Bolag Byggbolaget Skanska redovisar en omsättning som var lägre än väntat i tredje kvartalet 2023. Rörelseresultatet var sämre än väntat.


Magnus Persson, CFO på Skanska.

Skanska spår tolv tuffa månader

Bolag Under sista veckan i juli presenterade Skanska sin andra delårsrapport för året. Även om bygg/konstruktion når rekordnivåer så är det kärva tider i särskilt bostadsutvecklingen. Magnus Persson, CFO, menade att trots att antalet osålda bostäder väntas öka och inga projekt startas så finns det ljusglimtar.


Anders Danielsson, vd för Skanska Group

Skanskas Boklok har blivit ett tungt ok att dra

Ekonomi/Finansiering Skanskas dåliga siffror fick Stockholmsbörsen att svaja till när klockorna klämtade för öppning på torsdagsmorgonen. Konstruktionsverksamheten rullar på för Skanska i alla marknader som de är aktiva i, men det är i bostadsportföljen och för kommersiella fastigheter som oket väger tyngst. Inte minst är det satsningen tillsammans med Ikea i formen av Boklok som drar ner resultatet.


Anders Danielsson.

Skanskas vd: "Byggverksamhetens resultat för första kvartalet var starkt"

Bolag "Det något svagare första kvartalet i år följer på ett mycket starkt tredje och fjärde kvartal förra året. Marknadsutsikterna för våra största marknader USA och Norden är stabila eller starka, och vi har en stark orderstock med bra projekt", skriver vd Anders Danielsson bland annat i rapporten.


Anders Danielsson.

Skanska minskar omsättning och vinst

Bolag Skanska redovisar minskande omsättning och vinst under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Omsättningen sjönk nio procent till 40 350 miljoner kronor (44 365).


Lars Jonson och Magnus Persson.

Skanska utser nya chefer – Hagman och Spangenberg lämnar

Bolag Magnus Persson är ny Business Unit President Skanska Sverige och Lars Jonson ny Business Unit President Boklok. Magnus Persson efterträder Gunnar Hagman och Lars Jonson efterträder Jonas Spangenberg, som båda lämnar sina tjänster 31 december 2022.


Ståle Röd.

... Och utser Ståle Röd ny Executive Vice President och medlem i koncernledningen

Bolag Ståle Röd har utsetts till Executive Vice President på Skanska Group. Ståle tillträder sin nya roll och ansluter till koncernledningen den 1 januari 2023. Ståle Röd kommer ansvara för affärsenheterna Skanska Central Europe, Skanska UK, Skanska Norway, samt Skanska Residential Development Europe. Närmast kommer han från positionen som Business Unit President Skanska Norge.


Anders Danielsson, vd för Skanska.

Anders Danielsson: "Skanska har firepower"

Ekonomi/Finansiering Sött och salt i Skanskas delårsrapport menar vd:n Anders Danielsson. Förutsättningarna finns och många projekt kräver bara att de bara trycker på startknappen. Men riskerna gör att de håller handen lite längre ifrån just nu.


Anders Danielsson, vd för Skanska.

Skanskas nettoresultat högre än väntat

Ekonomi/Finansiering Byggbolaget Skanska redovisar en omsättning som var något högre än väntat under tredje kvartalet. Nettoresultatet kom in högre än väntat.


Anders Danielsson.

Skanska lanserar ny verksamhetsgren

Bolag Skanska har slutfört en genomgripande strategisk process och introducerar en ny verksamhetsgren, Förvaltningsfastigheter, och uppdaterade finansiella mål. Uppdateringarna består av ett mål för den nya verksamhetsgrenen och en utökad limit för koncernens justerade nettoskuld.


Anders Danielsson.

Skanskas klimatmål godkänt av Science Based Targets Initiative

Bolag Skanskas klimatmål har blivit vetenskapligt validerat av Science Based Targets Initiative (SBTi) och bedöms vara i linje med Parisavtalets mål om att minska koldioxidutsläpp och begränsa den globala uppvärmningen.


Anders Danielsson.

Efter utmaningar under pandemin: Skanska börjar se ljuset i tunneln

Bolag Skanskas vd Anders Danielsson om prestationen under årets andra kvartal, stundande utmaningar, och det stora intresset från investerarmarknaden.


Anders Danielsson.

Minskat resultat för Skanska

Bolag Skanskas intäkter minskade med fem procent under det första halvåret jämfört med samma period 2019. Men både orderstocken och orderingången är fortsatt stark – den senare ökade med 25 procent under perioden.


Anders Danielsson, vd för Skanska.

Danielsson: Därför fortsätter Skanska visa styrka

Bolag Skanska redovisade ett överraskande starkt första kvartal och starten på Q2 har även den varit positiv med en orderingång som redan är uppe i nästan 16 miljarder kronor. För Fastighetssverige berättar vd:n Anders Danielsson varför Skanska står så starkt just nu och hur bolaget tacklar coronakrisens omfattande effekter.


Anders Danielsson, vd för Skanska.

Skanska krossar analytikernas förväntningar

Bolag Skanska redovisar Q1-siffror som ligger en bra bit över analytikernas förväntningar.


Anders Danielsson, vd för Skanska.

Danielsson: "Kan utnyttja möjligheter när de dyker upp"

Bolag Trots att både Skanskas resultat för det fjärde kvartalet och den föreslagna utdelningen per aktie var lägre än analytikernas förväntningar ser Anders Danielsson på framtiden med tillförsikt. Och bolagets projektutveckling är en stor anledning till framtidstron.


Anders Danielsson, vd för Skanska.

Skanska: Resultat och utdelning under förväntan

Bolag Skanska höjer utdelningen till 6,25 kronor per aktie (6,00), en lägre höjning än analytikerna hade räknat med.


Anders Danielsson.

Skanska slår förväntningarna

Bolag Skanskas rörelseresultat för Q2 kom in nästan tio procent högre än analytikernas förväntningar. Samtidigt varnar vd Anders Danielsson för svagare marknad framöver.