Image
Caroline Fellenius-Omnell.
Caroline Fellenius-Omnell. Bild: Skanska

Skanskas chefsjurist lämnar

Karriär Skanskas executive vice president och chefsjurist, Caroline Fellenius Omnell, lämnar Skanska. Ulrika Wester tar över.
Publicerad den 13 September 2024

Skanska meddelar idag att Caroline Fellenius Omnell, executive vice president och chefsjurist, lämnar Skanska. Hon har varit på Skanska i åtta år och har varit medlem i koncernledningen sedan 2017. En rekryteringsprocess kommer att inledas för att utse en efterträdare.
– Jag vill tacka Caroline för hennes engagemang, strategiska insikt och utveckling av Legal-funktionen inom koncernen. Hennes expertkunskap inom juridik har varit avgörande för vår fortsatta framgång i att navigera en komplex marknad och starkt bidragit till att skapa värde för företaget. Jag önskar henne all lycka i framtida åtaganden, säger Anders Danielsson, koncernchef för Skanska Group.

– Jag är tacksam och stolt över vad vi har uppnått under de senaste åtta åren på Skanska. Tillsammans med koncernledningen har vi utvecklat företaget på våra marknader med tydlig styrning och struktur till den stabila och lönsamma situation vi befinner oss i idag, säger Caroline Fellenius Omnell, executive vice president och chefsjurist, Skanska Group.

Ulrika Wester kommer från och med idag, den 13 september, att träda in som tillförordnad executive vice president och chefsjurist tills en efterträdare har utsetts.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Synnes: "Finns ett skäl till varför Akelius och Tollefsen är så rika"

Bolag I dagarna har har Stockholm Corporate Finance bjudit in till ett Fastighetsseminarium. Bland de stora antalet bolagen fanns SBB med, där vd Leiv Synnes delade både synen på bolagets position nu och vad han ser som det mest attraktiva segmentet. Han fick dessutom in en känga mot en av dagstidningarna. – Där har de inget att anmärka på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige