Image
Lumi i Uppsala.
Lumi i Uppsala. Bild: Vasakronan/Walk The Room

Vasakronan hyr ut 3 100 kvadratmeter kontor i Uppsala

Uthyrning Vasakronan har tecknat ett sexårigt hyresavtal med Sveriges geologiska undersökning, SGU, som innebär att SGU flyttar delar av sin verksamhet till projektfastigheten Lumi i Södra city. Fastigheten är därmed fullt uthyrd.
Publicerad den 29 Februari 2024

I centrala Uppsala pågår utvecklingen av Södra city, en ny stadsdel med kontor, bostäder, mötesplatser och grönstråk. Utvecklingen sker i nära samarbete med Uppsala Kommun och ambitionen är att binda samman de centrala delarna av staden i nord med Kungsängens bostadsområde i syd och skapa en ny koppling mellan Uppsala Resecentrum i öst och Fyrisån i väst.

Två av fastigheterna i Södra city, Juvelen och Magasin X, är redan på plats och snart är även den tredje, Lumi, klar för inflyttning. Lumi omfattar totalt 15 000 kvadratmeter uthyrningsbar area fördelat på sju våningar varav merparten är kontor och laboratorium. Resterande delar utgörs av butiker och restauranger i gatuplan.

Det är sedan tidigare klart att medicinteknikbolaget Gyros Protein Technologies, Försäkringskassan, Tyréns och Pharmetheus blir hyresgäster i Lumi. Nu får de sällskap av SGU, myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. SGU hyr 3 100 kvadratmeter kontor och labb fördelat på kontor i entréplan och labb/kontor på plan 4. Med förhyrningen till SGU är fastigheten fullt uthyrd.
– Det känns väldigt roligt att få välkomna SGU till Lumi och Södra city. Det är en myndighet med en spännande verksamhet och specifika behov som vi är stolta över att vi har möjlighet att möta på ett bra sätt, säger Jens Skoglund, chef Uppsala på Vasakronan.

Parallellt med uppförandet av Lumi pågår förberedande arbeten för nästa steg i den fortsatta utvecklingen av Södra city.

SGU tillträder sina lokaler den 1 mars 2025.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige