Image
Henrik Andersson berättar om flyttströmmar och demografi på Stora Bostadsdagen på Grand Hotel den 20 februari.
Henrik Andersson berättar om flyttströmmar och demografi på Stora Bostadsdagen på Grand Hotel den 20 februari. Bild: Johan Fredriksson/Wikipedia/Uppsala Universitet

Stora Bostadsdagen: Flyttströmmar bland inrikes födda när invandringen ökar

Stora Bostadsdagen Henrik Andersson vid Statsvetenskapliga institutionen vid Uppsala Universitet har forskat om vilka flyttströmmar som uppstår bland inrikes födda när andelen utrikes födda ökar kraftigt i ett område. Hör mer på Stora Bostadsdagen på Grand Hotel i Stockholm den 20 februari.
Publicerad den 15 Januari 2019

Sverige har under lång tid haft ett stort flyktingmottagande. Men vad händer på lokal nivå när flyktingar flyttar in? Tre nationalekonomer verksamma i Uppsala och Stockholm har studerat flyttströmmarna som uppkommer bland inrikes födda när antalet utrikes födda ökar. Vilka lämnar bostadsområdena och varför?

På Stora Bostadsdagen berättar Henrik Andersson, forskare vid Statsvetenskapliga institutionen vid Uppsala Universitet om forskningsresultaten.

Stora Bostadsdagen på Grand Hotel i Stockholm den 20 februari är ett heldagsseminarium om bostadsmarknaden och marknaden för bostadsfastigheter.

Seminariet leds av Anna Bellman som har Veidekkes Lennart Weiss som sidekick/expertkommentator. Bland talarna märks bland andra Nordeas Annika Winsth, Catellas Arvid Lindqvist, SSM:s Mattias Roos, Besqabs Anette Frumerie, advokaten Jörn Liljeström och SBAB:s Robert Boije.

Du ser hela programmet här och du anmäler dig här.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Stora Bostadsdagen 2023

Var: Grand Hôtel, Stockholm (Spegelsalen)

När: 12 oktober, 09.00 – 16.00 (registrering och frukostmingel från 08.15).

Pris: 5995 kronor exkl. moms

Du anmäler dig till seminariet här.

Årets mötesplats med 100% fokus på bostadsfastigheter!
Investeringar i bostadsfastigheter har länge varit en av de säkraste investeringarna i fastighetssektorn. Men hur ser läget ut framåt i det nya klimatet med inflation och stigande räntor? Vad händer med nyproduktionsmarknaden och yielderna? Hur formas bostadspolitiken i det nya politiska klimatet? Kort sagt; vart är bostadsmarknaden på väg?
Stora Bostadsdagen är den självklara mötesplatsen för dig i bygg- och fastighetsbranschen som är intresserad av bostadssegmentets alla aspekter. Här blir du uppdaterad på de allra senaste trenderna och affärsmöjligheterna samtidigt som du knyter nya värdefulla kontakter.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com

Arrangörer:https://fastighetssverige.se/Partner:Film från tidigare event:

Mer från Fastighetssverige