Image
SLP fortsätter att växa i Jönköping och köper en nybyggd lagerfastighet genom sale-and-lease-back.
SLP fortsätter att växa i Jönköping och köper en nybyggd lagerfastighet genom sale-and-lease-back. Bild: SLP

SLP fortsätter att växa i Jönköping

Transaktioner Swedish Logistic Property har genom en bolagsaffär förvärvat och tillträtt en nybyggd logistikanläggning i logistikområdet Stigamo i Jönköping. Fastigheten har ett mycket attraktivt läge med direkt närhet till E4.
Publicerad den 14 Juni 2021

Fastigheten som omfattar 4 532 kvadratmeter är fullt uthyrd med ett sjuårigt hyresavtal till DANX AB. Säljare är ett koncernbolag till hyresgästen. DANX är marknadsledande inom in-night logistik i Norden och Baltikum. Kärnverksamheten består av distribution av reservdelar.
– Vi är glada över att ha hittat en ansvarsfull och långsiktig fastighetsägare som förstår vår affär och som ger oss möjlighet att fokusera på vår kärnverksamhet. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med SLP, kommenterar Ulrik Find, vd i DANX AB.

Fastigheten innehåller därutöver även byggrätter som ger SLP möjlighet till ytterligare vidareutveckling av fastigheten.
– Jönköping är ett av Sveriges mest intressanta logistiknav och är geografiskt prioriterat för oss på SLP. Vi har redan en tydlig närvaro i regionen som vi nu stärker genom ytterligare en "sale-and-lease back"-affär. Vi ser dessutom en tydlig framtida uppsida i affären genom möjligheten till kommande exploatering av de outnyttjade byggrätter som finns inom fastigheten, säger Peter Strand, vd i SLP.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Swedish Logistic Property på Branschguiden

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri.

I nära samarbete med Hyresgäster skapas effektiva och anpassade lokaler utifrån verksamheters behov och önskemål, där vi strävar efter att vara en partner som kan bidra till våra Hyresgästers utveckling och framgång.

Genom att regelbundet arbeta med att modernisera och effektivisera våra fastigheter så spar vi energi, sänker driftkostnader och givetvis värnar om vår miljö.

Med erfarenhet av fastigheter och affärer i olika bolag, ett stort kontaktnät...

Läs mer om Swedish Logistic Property på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige