Image
Rutger Arnhult, vd för Corem.
Rutger Arnhult, vd för Corem. Bild: Castellum

Scope bekräftar Corems kreditbetyg – sänker utsikter

Bolag Kreditvärderingsinstitutet Scope bekräftar kreditbetyget BBB- för Corem, men sänker utsikterna till negativa från tidigare stabila.
Publicerad den 20 Juni 2023

Corem skriver i ett pressmeddelandet att Scope hänvisar till den rådande makroekonomiska miljöns förväntade inverkan på bolagets räntetäckningsgrad som grunden för de reviderade utsikterna.

Corem avser att fortsatt vara aktiva på transaktionsmarknaden i syfte att möjliggöra minskad skuldsättning och skapa förutsättningar för långsiktigt uthållig finansiering, skriver bolaget vidare i pressmeddelandet.

– Corem har varit proaktivt under det senaste året i syfte att mildra effekterna från nuvarande marknadsförhållanden genom flera framgångsrika avyttringar samtidigt som bolaget upprätthållit en stadig kärnaffär. Det bekräftas av Scopes uppdaterade bedömning. Samtidigt kommer vi att fortsätta prioritera insatser för att säkerställa att vi även framöver kan navigera genom utmanande marknadsförhållanden", säger Rutger Arnhult, vd för Corem.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Modekedjans inrednings-satsning lämnar centralt läge

Uthyrning Efter fem år lämnar Ellos Home sin butik på Korsgatan mitt i Göteborgs CBD.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige