Image

Peab inleder byggnationen av Nya Råsunda

Bygg/Arkitektur Under hösten påbörjas bygget av 700 nya bostäder på platsen där Råsunda Fotbollsstadion tidigare stod. Det nya området har fått projektnamnet ”Nya Råsunda” och förutom bostäder planeras även kontor och butikslokaler.
Publicerad den 7 November 2016
Nya Råsunda. Bild: Peab
Nya Råsunda. Nya Råsunda. Bild: Peab
Nya Råsunda.

– Stockholm har ett stort behov av bostäder, så det känns väldigt bra att gå in i nästa fas där vi börjar bygga de 700 bostäder som blir Nya Råsunda. Det är ett stort projekt för att ligga så nära stan, säger Christer Fursth, distriktschef på Peab Bostad.

Marken köptes redan 2009 av Peab och Fabege för 490 miljoner, men rivningsarbetet påbörjades först tre år senare av hänsyn till fotbollsklubben AIK, vars fans också var delaktiga i nedmonteringen av Råsunda Fotbollsstadion.

Totalt kommer 700 lägenheter att byggas i fyra bostadsrättsföreningar på platsen. Slutresultatet blir Nya Råsunda med två storgårdskvarter där husen blir sex till nio våningar höga. Förutom bostäder och kontor ska förskolor med ett hundratal platser få rum och på bottenvåningarna mot Solnavägen och Torgstråket – den nya gata som ska förbinda Råsunda torg med Tvärbanans hållplats – ska olika affärsverksamheter flytta in.

– Utformningen av bostadskvarteret är inspirerat av det gamla Råsunda. Materialval som puts och tegel knyter an till platsen och uppglasade lokaler i gatuplan ger en stadsmässig karaktär, säger Erik Hovlin som är ansvarig arkitekt på Nyréns Arkitektkontor.

Inflyttning i de första bostäderna planeras under första kvartalet 2019 och 2022 ska hela området Nya Råsunda vara färdigbyggt. Nya Råsunda blir ett stadsnära område med närhet till samhällsservice och goda kommunikationer till Stockholm med omnejd. I närheten finns både tunnelbana, tvärbana, bussar och pendeltåg samt goda vägförbindelser.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De investerade mest i det egna beståndet under 2023

Lista Fastighetssverige listar nu vilka noterade bolag som investerade mest i sina fastigheter under föregående år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige