Image

Investeringar i logistikfastigheter ökar markant

Transaktioner Marknaden för investeringar i logistikfastigheter är fortsatt mycket stark i Sverige, precis som i övriga Europa. I Europa uppgick transaktionsvolymen inom logistiksegmentet 2013 till 140 miljarder kronor, en uppgång med 50 procent jämfört med 2012, enligt CBRE.
Publicerad den 5 Mars 2014
Karl Persson. Bild: CBRE
Karl Persson.

På den svenska marknaden har det under det senaste halvåret genomförts en mängd större logistikaffärer. Volymen i Sverige uppgick för 2013 till cirka 5,4 miljarder kronor. Bland köparna märks alla kategorier av både svenska, nordiska och internationella köpare och det är en stadig prispress nedåt i yielderna.

- Under de senaste månaderna har vi varit involverade i ett tiotal affärer, där Bockasjös försäljning av E4-terminalen i Helsingborg var den senaste. Dessa affärer omfattar logistikfastigheter om cirka 150 000 kvadratmeter och vi har sett en väl differentierad köparskara. Primeyielderna ligger nu en bra bit under 6,5 procent och vi ser att de är fortsatt sjunkande. Yielder på dessa nivåer har vi inte sett sedan 2007, säger Karl Persson, vice vd på CBRE.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De investerade mest i det egna beståndet under 2023

Lista Fastighetssverige listar nu vilka noterade bolag som investerade mest i sina fastigheter under föregående år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige