Image

Hufvudstaden bygger på Vinges kontorshus

Bygg/Arkitektur Hufvudstaden planerar att bygga på fastigheten Skären 9 vid Norrmalmstorg, med Vinge som största hyresgäst.
Publicerad den 29 Maj 2013
Hufvudstaden planerar att bygga på fastigheten Skären 6 på Norrmalmstorg. Bild: General Architecture
Hufvudstaden planerar att bygga på fastigheten Skären 6 på Norrmalmstorg.

Hufvudstaden har i samråd med Stadsbyggnadskontoret valt att gå vidare med General Architectures förslag till påbyggnad av fastigheten Skären 9 vid Norrmalmstorg i Stockholm.

Hufvudstaden anordnade på stadens inrådan ett parallellt uppdrag om en utveckling av fastigheten.

Byggnaden från 1984 har ett framträdande läge vid Normalmstorg, i nära anslutning till Ivar Tengboms kulturhistoriskt intressanta byggnad Norrmalmstorg 1. I General Architectures vinnande förslag byggs det befintliga huset på med en våning mot Norrmalmstorg och med två våningar mot Norrlandsgatan, samt en indragen takvåning.

- Vårt förslag respekterar arkitekturen kring Norrmalmstorg och lyfter fram de stadsmässiga kvaliteter som finns i området, säger Josef Eder på General Architecture.

Totalt ökar ytan med mellan 2 000 och 3 000 kvadratmeter.

Projektet går nu in i planskede.

- Detaljplanearbetet beräknas vara klart 2015, sedan är det 18 månaders byggtid, säger Anders Nygren, fastighetsutvecklingschef på Hufvudstaden.

Bolaget har inte tecknat hyreskontrakt för de nya ytorna.

- Nej, det ligger längre fram i tiden. I första hand ger vi befintliga hyresgäster chansen att utöka sina ytor.

Advokatfirman Vinge är den enda kontorshyresgästen i fastigheten i dag.

General Architecture är ett Stockhomsbaserat arkitektkontor med fokus på utvecklingsprojekt, kontor och bostäder.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Advokatfirman Vinge KB på Branschguiden

Under byråns 30-åriga liv har vi byggt upp en bred, djup och ledande expertis inom samtliga affärsjuridiska rätts- och verksamhetsområden.
Vi arbetar sedan länge på en global marknad och trivs som bäst när vi får jobba nära våra klienter och deras affär. Att vi är en fullservicebyrå medför att vi snabbt kan sätta ihop ett expertteam i en särskild fråga och förstärka ett team med en nyckelperson i en akut situation. Som fullservicebyrå med spetskompetens finns vi alltid där för dig, redo med vägledning och rådgivning. Många av våra klienter samlar alla sina juristup...

Läs mer om Advokatfirman Vinge KB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Insatsteam ska lösa bostadsbyggandet i nyindustrialiseringsorter

Bostäder Fyra bostadsministrar, 3,5 år som samordnare och varav ett år som utredare – nu kommer förslagen från den statliga utredaren för hur bostadsbyggandet ska öka. Rapport från ett skeende är namnet som utredare Peter Larsson gett utredningen om hur samhällsbyggandet i Norrbottens och Västerbottens län ska öka och strukturella hinder minska. Tre förslag är redan under beredning och nu kommer fler förslag på hur aktörerna ska samordnas för att säkra befolkningsförsörjningen ska gå i rätt takt för den gröna industrins framfart.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige