Image
Granfura förvärvar Krokslätts torg i Mölndal av Sigillet.
Granfura förvärvar Krokslätts torg i Mölndal av Sigillet. Bild: Istock

Granfura förvärvar Krokslätts torg i Mölndal av Sigillet

Transaktioner Sigillet Fastighets AB avyttrar kontors- och butiksfastigheten känd som Krokslätts torg i Mölndals kommun. Köpare är Granfura Holding AB. Affären sker genom överlåtelse av det fastighetsägande bolaget.
Publicerad den 15 Maj 2023

Fastigheten, Mölndal Murmeldjuret 3, är sedan 1991 bebyggd med en kvalitativ trevåningsbyggnad, känd som "Krokslätts torg". Entréplan utgörs primärt av butiks- och restauranglokaler och övriga våningsplan avser kontor. Total uthyrbar area uppgår till 3 210 kvadratmeter.

– Det är väldigt roligt att få köpa denna fastighet och få möjligheten att fortsätta utveckla den. Läget utmed Mölndalsåns dalgång är väldigt bra och vi är övertygade om att det bara kommer att bli bättre. Vi hoppas få återkomma när vi kan presentera våra planer för fastigheten och tackar säljaren för en snabb och smidig process, kommenterar Carl Petre, Granfura.

– Det känns tryggt och bra att få överlämna vår fina fastighet till en seriös och kompetent köpare, kommenterar Henrik Nilsson, vd Sigillet.

Granfura tillträdde aktierna i bolaget den 15 maj 2023. Panreal har varit säljarens rådgivare i affären.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Panreal på Branschguiden

Panreal är en partnerägd rådgivare som erbjuder kvalificerad transaktionsrådgivning och projektledning vid bolagsöverlåtelser på den svenska fastighetsmarknaden.

Firman erbjuder heltäckande rådgivningstjänster och service till alla slags investerare – allt från bygg- och fastighetsutvecklingsbolag till institutioner, fonder och onoterade bolag.
Genom en kombination av starkt engagemang, djup kunskap om fastighetsmarknaden och stor erfarenhet av bolagsaffärer är Panreal en självklar partner i transaktioner där optimal värdetillväxt är en förutsättning.

Panreal är...

Läs mer om Panreal på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Insatsteam ska lösa bostadsbyggandet i nyindustrialiseringsorter

Bostäder Fyra bostadsministrar, 3,5 år som samordnare och varav ett år som utredare – nu kommer förslagen från den statliga utredaren för hur bostadsbyggandet ska öka. Rapport från ett skeende är namnet som utredare Peter Larsson gett utredningen om hur samhällsbyggandet i Norrbottens och Västerbottens län ska öka och strukturella hinder minska. Tre förslag är redan under beredning och nu kommer fler förslag på hur aktörerna ska samordnas för att säkra befolkningsförsörjningen ska gå i rätt takt för den gröna industrins framfart.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige