Image
Peeter Kinnunen.
Peeter Kinnunen. Bild: Corem

Corem säljer för 200 miljoner i Västsverige

Transaktioner Corem säljer fastigheter i Borås, Lerum och Göteborg för 200 miljoner kronor till Bolix Fastigheter.
Publicerad den 7 September 2022

Corem har tecknat avtal om att sälja sju fastigheter för ett sammanlagt underliggande fastighetsvärde om 200 miljoner kronor. Fastigheterna, som är belägna i Borås, Lerum och Göteborg, har en uthyrningsbar yta om cirka 27 900 kvadratmeter och utgörs huvudsakligen av lokaler för industri/lager, friskvård och handel. Hyresvärdet uppgår till 19 miljoner kronor och den ekonomiska uthyrningsgraden uppgår till 86 procent.
– Dessa avyttringar är ytterligare ett steg i Corems renodling samtidigt som vi frigör kapital till andra investeringar i mer prioriterade segment, säger Peeter Kinnunen, Transaktionschef på Corem.

Frånträde är planerat till den 3 oktober 2022.

Följande fastigheter omfattas av försäljningen:
# Borås - Fjädern 3, Fjädern 4, Pantängen 19, Rotorn 1
# Lerum - Ölslanda 1:255
# Göteborg - Arendal 5:1, Tingstadsvassen 30:2

Colliers har varit rådgivare i affären.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastator-toppen om krisbolagets utsatta läge

Bolag Med ett Fastator som redovisar minskat substansvärde, minskande omsättning och en ökande rörelseförlust har styrelseledamoten och tillförordnade vd:n Björn Rosengren inga svårigheter att hålla sig för skratt. Fastighetssverige fångade upp honom för att få hans syn på bolagets framtid.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige