Image
Slottsholmen i Västervik.
Slottsholmen i Västervik. Bild: Sandell Sandberg

Alm och Ulvaeus byggstartar i Västervik

Bygg/Arkitektur Alm Equity och Abba-profilen Björn Ulvaeus byggstartar nu projektet Slottsholmen i centrala Västervik – med exklusiva bostadslägenheter och ett flytande hotell.
Publicerad den 11 December 2015

Med exklusiv och väldesignad arkitektur i handslagen tegel och trä och med ett unikt läge med 360 grader sjöutsikt, kommer projekt Slottsholmen erbjuda restaurang och konferens i kombination med exklusiva bostadslägenheter, marina och ett flytande hotell.

- Jag hoppas att Slottsholmen ska bidra till att göra Västervik till ett attraktivt resmål. Nu fattas bara en flygplats, säger Björn Ulvaeus.

Ansvarig arkitekt för projektet är Sandell Sandberg. Byggstartad del utgör 4 200 kvadratmeter BOA och LOA. Byggnationen utförs i nära samarbete med Peab.

- Projektet Slottsholmen kommer bli ett fantastiskt tillskott i utvecklingen av denna kulturhistoriskt viktiga och vackra plats, säger Joakim Alm, vd för Alm Equity AB.

- Det känns fantastiskt härligt att äntligen kommit i mål och att dra igång med byggnationen på riktigt. Vi ser framemot att tillsammans med Björn Ulvaeus och Alm Equity skapa en levande mötesplats i Västervik, säger Fredrick Ilestedt, regionchef, Peab.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sannolikt med sprickande bostadsbubbla: "Politiken måste desarmera krisen"

Bostäder Hur måste eller bör bostadspolitiken förändras och vad är solidarisk bostadspolitik? Det har en grupp på sex forskare har kartlagt i boken "Kris i bostadsfrågan". Fastighetssverige ringde upp en av forskarna för att höra vad de kommit fram till.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige