Image
Nickie Excellie.
Nickie Excellie. Bild: Alecta Fastigheter

Alecta: Hållbarhetschef in i ledningsgruppen

Karriär Alecta Fastigheter väljer att flytta in funktionen hållbarhet som en egen plats i ledningsgruppen. Nickie Excellie som tidigare arbetat som hållbarhetsansvarig blir hållbarhetschef och en del av ledningsgruppen.
Publicerad den 6 April 2022

Bolaget befinner sig i en expansiv fas med siktet inställt på att dubblera fastighetsbeståndet de kommande åren. Hållbarhet och digitalisering är huvudområden för bolaget.

– Hållbarhet är en förutsättning för vår affär när vi skapar framtidsvärde. Genom att lyfta upp hållbarhetsfunktionen till ledningen, ökar vi fokus och skapar rätt strategiska förutsättningar. Jag är så otroligt glad att Nickie är en del av Alecta Fastigheter och numer en del av ledningen, säger Lena Boberg, vd på Alecta Fastigheter.

Nickie Excellie kommer som hållbarhetschef att ansvara för det strategiska hållbarhetsarbetet och för att integrera hållbarhet i alla beslut i organisationen. Nickie Excellie har tillträtt i ledningsgruppen och rapporterar direkt till vd Lena Boberg.

– Det känns fantastiskt att hållbarhet får det strategiska utrymme som det förtjänar. Jag är stolt över att representera ett bolag som tydligt visar att hållbarhet är ett prioriterat område framåt. Alecta Fastigheter är ett otroligt bolag vars vision är att lyfta människor, verksamheter och städer, jag kan inte tänka mig en viktigare målbild att arbeta för, säger Nickie Excellie, chef Hållbarhet.

Nickie Excellie har flera års erfarenhet av strategiskt och operativt hållbarhetsarbete. Hon har tidigare arbetat med hållbarhet på bolag som Magnolia Bostad och PWC.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kreditanalytikern: "Rekonstruktionshotet är inte överspelat för SBB"

Ekonomi/Finansiering På nytt står SBB:s ekonomi i fokus när likviditeten framåt ifrågasätts, denna gång av kredithuset Fitch. Fastighetssverige vände sig till Louis Landeman, chef för kreditanalys på Danske Bank, för hans åsikter om hur bolaget hanterat krisen så här långt och vilka utmaningar de har framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige