Image

Vasallen satsar i Luleå

Bygg Vasallen och Lantmännen utvecklar kvarteret Kajan i Luleå, och planerar att bygga 120-140 lägenheter. Detta sedan Vasallen köpt 50 procent av det Lantmännenbolag som tidigare ägde fastigheten.
Publicerad den 12 Augusti 2011

Parterna har kommit överens om att inte redovisa köpeskillingen.

- Luleå är en växande stad med ett stort behov av boende. Kvarteret Kajan har ett centralt läge ett stenkast från havet och tillsammans med Lantmännen är jag övertygad om att vi kommer att kunna utveckla området till ett modernt och attraktivt boende. Vi inleder omgående arbetet med att få till en planändring, säger Håkan Steinbüchel, vd för Vasallen AB.

Vasallen har också tecknat en överenskommelse med Luleå kommun som ger Vasallen ensamrätt på att förhandla om förvärv av Kronan, eller det tidigare regementsområdet LV7.

-Vasallen har mycket stor erfarenhet av att framgångsrikt omvandla försvarsfastigheter till attraktiva områden för boende och kommersiell verksamhet. Kronan har ett intressant läge och bra förutsättningar för att utvecklas till en spännande stadsdel med såväl bostäder som skolor och närservice, säger Håkan Steinbüchel, vd för Vasallen AB.

FAKTA/ Vasallen
Statliga Vasallen har sedan starten 1997 utvecklat sammanlagt 1 261 000 kvadratmeter lokalyta på 23 orter varav 815 000 kvadratmeter idag är färdigutvecklat och sålt. Investeringarna uppgår till totalt 4,3 miljarder kronor. Under 2010 avyttrade Vasallen fastigheter motsvarande 122 000 kvadratmeter, till ett sammanlagt värde av 1,4 miljarder kronor. Under våren 2011 har bolagets styrelse inlett en försäljningsprocess som omfattar företagets sammanlagda verksamhet och tillgångar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Oppositionen vill skynda på arbetet för en ny curlinghall i Göteborg

Bygg/Arkitektur Den nuvarande hallen på Lindholmen bedöms vara för liten för Göteborgs curlingklubb som nu vill hitta ny mark för att uppföra en större hall. Svenska Curlingförbundet och Sveriges Olympiska kommitté har inkommit med en skrivelse till kommunstyrelsen där de hoppas att kommunen finner vägar att bistå curlingklubbens planer via någon form av lösning när det gäller markfrågan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige