Image

Vasakronan hyr ut 10 800 kvadrat i Klara C

Uthyrning Vasakronan har tecknat avtal med Net Entertainment och Convendum om sammanlagt 10 800 kvadratmeter i projektfastigheten Klara C på Vasagatan i Stockholm.
Publicerad den 17 November 2015
Klara C. Bild: Vasakronan
Klara C.

Net Entertainment, ett mjukvaruföretag med verksamhet inom spelsektorn som hyr totalt 7 500 kvadratmeter på våningarna 7, 8 och 9. Företaget utvecklar spel- och systemlösningar för onlinekasino och är leverantör till de flesta stora europeiska spelbolagen.

Dessutom har avtal om 3 300 kvadratmeter tecknats med Convendum. Företaget etablerar ett modernt center för små- och medelstora företag med kontor, lounge och coworkingytor en trappa upp från Vasagatan. Convendum ska även driva husets konferenscenter med bland annat en hörsal för 100 personer.

Vasakronans projektfastighet Klara C på Vasagatan 16 i Stockholm omfattar totalt 34 000 kvadratmeter, varav 28 600 kvadratmeter kontor, fördelat på nio plan. Investeringen uppgår till drygt en miljard och renoveringen beräknas vara klar i slutet av 2016.

I april 2016 flyttar de första hyresgästerna, Centigo, Bambora och Convendum in. I juli får de sällskap av KPMG. Hösten 2016 öppnar Restaurang Vigårda och i december 2016 öppnar Food Village – ett nytt restaurang och saluhallskoncept. Även Net Entertainment flyttar in i december 2016.

Totalt är 23 200 kvadratmeter kontorsyta uthyrd, vilket ger en uthyrningsgrad om 81 procent.

- Klara C är en förstklassig fastighet och intresset för lokalerna i den har varit stort från dag ett, säger Ronald Bäckrud, chef region Stockholm. Just nu är efterfrågan på kontor i Stockholms centrala delar väldigt stor och utbudet begränsat vilket gör att trycket på den här typen av bra lokaler är högre än någonsin.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Det blir Castellums fokus under nye vd:n

Bolag Efter Rutger Arnhults avsked har branschens mest uppmärksammade vd-stol nu fyllts sedan Joacim Sjöberg utsetts till vd för Castellum på permanent basis. För Fastighetssverige ger Joacim Sjöberg sin syn på nya rollen, perioden som tf vd, styrkan i att ha suttit i styrelsen för bolag och hur han ser på Castellums position nu och inför framtiden och vilka fastigheter bolaget kommer fokusera på framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige