Image
Vasakronan utökar Uppsala Science Park.
Vasakronan utökar Uppsala Science Park. Bild: Vasakronan

Vasakronan bygger för Landstinget i Uppsala

Uthyrning Vasakronan har tecknat avtal med Landstinget i Uppsala Län om cirka 10 000 kvadratmeter i Uppsala Science Park. Därför uppförs nu en fastighet om totalt 12 500 kvadratmeter. Byggstarten är planerad till årsskiftet 2015/16 och inflyttning 2017/18.
Publicerad den 29 September 2015

Investeringen uppgår till cirka 500 miljoner kronor.

Uppsala Science Park är ett område med cirka 140 företag huvudsakligen inriktade på life science, materialteknik och andra kunskapsintensiva nischer. Här finns stora delar av Uppsalas innovationssystem representerat, däribland Uppsala Innovation Center (UIC) och STUNS.

Alldeles i närheten hittar man Akademiska sjukhuset och Uppsala Universitet, Biomedicinskt Centrum, Ångströmlaboratoriet och Informationstekniskt Centrum. Inte långt därifrån, på Ultuna, ligger också Sveriges lantbruksuniversitet och Statens veterinärmedicinska anstalt.

- Framgångsrika innovationer är nästan alltid resultatet av ett samarbete mellan flera aktörer och kompetenser. I Uppsala Science Park har Vasakronan jobbat i många år med att utveckla en arena för dessa aktörer och kompetenser att jobba ihop. Med bygget av det här huset tar vi ytterligare ett steg i den riktningen och skapar en kunskapsnod.
Merparten av byggnaden kommer att bestå av kontor men där planeras även för en mötesplats öppen för alla, säger Jonas Bjuggren, regionchef för Vasakronan i Uppsala.

- Där kommer att finnas en ljusgård samt restaurang och konferensmöjligheter. Allt för att ytterligare facilitera mötet mellan människor och kompetenser.

Avtalet med landstinget är 20-årigt och innebär att uthyrningsgraden är 90 procent redan vid byggstart. Målsättningen är att miljöcertifiera byggnaden enligt Leed platina.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige