Image

Slättö får AIFM-tillstånd

Bolag Slättö Förvaltning har fått tillstånd från Finansinspektionen att förvalta alternativa investeringsfonder med fastighetsfondstrategier.
Publicerad den 19 April 2016

Slättö Förvaltning är för närvarande extern förvaltare av fyra alternativa investeringsfonder, Hyresrättsfonden 1 AB, Hyresrättsfonden 2 AB, Hyresrättsfonden 3 AB och Slättö IV AB.

Slättö Förvaltnings affärsidé är att direktinvestera i nyproducerade hyresfastigheter i svenska tillväxtorter. Per 2015-12-31 summerade koncernen en balansomslutning om drygt 1 800 miljoner kronor och ett eget kapital om drygt 900 miljoner kronor. Portföljen omsluter drygt 3 100 lägenheter när samtliga projekt färdigställts under 2016 och 2017, vilket motsvarar ett underliggande fastighetsvärde om drygt 6 000 miljoner kronor.

Slättö har etablerad närvaro i Karlstad, Knivsta, Linköping, Norrköping, Norrtälje, Stockholm, Umeå, Upplands Bro, Västerås och Örebro.

– Vi på Slättö välkomnar Finansinspektionens beslut. Det har varit nyttigt för oss att konsolidera och kvalitetssäkra vår verksamhetsstyrning. Vi har definierat ett antal viktiga processer, genomfört ett antal strategiska nyckelrekryteringar och står nu väl rustade för att fortsätta arbetet efter vår målsättning; att långsiktigt vara värdeskapande för våra investerare, att efterleva och utveckla vårt ambitiösa hållbarhetsprogram samt att vara en uppskattad värd till våra hyresgäster, säger Johan Karlsson, vd för Slättö Förvaltning.

Slättö har använt Gernandt & Danielsson som rådgivare i processen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Gernandt & Danielsson på Branschguiden

Gernandt & Danielsson erbjuder affärsjuridisk rådgivning till stora och medelstora svenska och internationella klienter. Vi har agerat rådgivare i flera av de största och mest komplexa transaktionerna och tvisterna som förekommit i Sverige.

Klienten och klientnyttan av våra tjänster är utgångs­punkten för Gernandt & Danielssons verksamhet. Vi strävar efter att vara den högst ansedda och mest eftertraktade affärsjuridiska rådgivaren och arbetsgivaren i Sverige.

Gernandt & Danielsson är känt för att erbjuda förstklassiga juridiska tjänster. Våra klienter sätter inte m...

Läs mer om Gernandt & Danielsson på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsägarna varnar: Ekonomisk tvärnit om Riksbanken fullföljer räntebanan

Ekonomi/Finansiering Riksbankens planerade räntehöjningar riskerar att leda till en tvärnit i den svenska ekonomin enligt Fastighetsägarna. För Fastighetssverige berättar chefsekonomen Tomas Ernhagen mer om hur utvecklingen kan komma att se ut det närmaste året och vilka risker som finns för ekonomin om Riksbanken höjer räntan bortom 1,25 procent.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige