Image

Skanska bygger byggvarucenter i Linköping

Bygg/Arkitektur Skanska har slutit avtal med Glasbtn 2 AB om att uppföra ett byggvarucenter i Tornby, norr om Linköping. Det blir en byggnad i två plan med en total yta om 4 500 kvadratmeter. Ordervärdet är cirka 38 miljoner kronor.
Publicerad den 16 September 2014
Skanska får i uppdrag att bygga ett byggvarucenter i Linköping. Bild: Skanska
Skanska får i uppdrag att bygga ett byggvarucenter i Linköping.

Glasbtn 2 AB är ett dotterbolag som samägs av CA Fastigheter och Galjaden Fastigheter. Byggvarucentret utgör den första etableringen på företagens mark i Tornbyområdet.

– Vi är mycket glada över förtroendet att få bygga denna fastighet som innebär en spännande utmaning då byggtiden är väldigt kort. Det expansiva Tornbyområdet rymmer stora möjligheter och vi hoppas att detta ska bli början till ett långvarigt samarbete med vår beställare, säger Jan-Erik Lundh, distriktschef, Skanska Sverige.

Byggvarucentret byggs vid Attorpsgatan och kommer, att innehålla butik med tillhörande lager- och logistikutrymmen. Glasbtn 2 AB kommer att ansvara för drift av fastigheten och kontrakterade hyresgäster är Dahl och Bevego.

Byggnadsarbetena har påbörjats och avsikten är att huset ska stå färdigt för inflyttning redan i mars 2015.

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande projektutvecklings- och byggföretag med verksamhet inom hus- och anläggningsbyggande samt utveckling av bostäder och kommersiella lokaler.

I Sverige har företaget cirka 11 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2014 till drygt 30 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2014 cirka 1 700 nya hem. Skanska erbjuder även tjänster inom offentlig privat samverkan.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus.

Vi utvecklar arbetsmilj...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så kan det nya megabolaget styras framöver

Bolag En sammanslagning av Kungsleden och Castellum skulle skapa Nordens största noterade kommersiella fastighetsbolag med en fastighetsportfölj värd hela 157 miljarder kronor. Fastighetssverige berättar mer om hur det potentiella megabolaget kan komma att styras.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY