Image
Serneke har tillsammans med Ekström Fastigheter fått i uppdrag att bygga ett Rusta-varuhus i Alingsås. Till vänster P-A Ekström på Ekström Fastigheter och till höger Mats Hagnert, arbetschef på Serneke.
Serneke har tillsammans med Ekström Fastigheter fått i uppdrag att bygga ett Rusta-varuhus i Alingsås. Till vänster P-A Ekström på Ekström Fastigheter och till höger Mats Hagnert, arbetschef på Serneke. Bild: Serneke

Serneke och Ekström bygger nytt åt Rusta

Bygg/Arkitektur Serneke har fått i uppdrag att tillsammans med Ekström Fastigheter bygga ett nytt Rusta-varuhus på Bolltorps Handelsområde i Alingsås. Detta sker genom ett partneringavtal och byggnationen påbörjas efter sommaren.
Publicerad den 29 Maj 2015
Ola Serneke. Bild: Serneke
Ola Serneke.

Bolltorp har snabbt vuxit och blivit ett starkt och framgångsrikt handelsområde omfattande cirka 30 000 kvadratmeter lokalyta, som bland annat rymmer livsmedelsaffär, möbel-, färg- och inredningsbutiker, bilhandlare och gym. Nu ska ett 2 200 kvadratmeter stort Rusta-varuhus adderas till de redan befintliga verksamheterna. Etableringen möjliggörs genom ett förvärv av en grannfastighet från det kommunala fastighetsbolaget Fabs.

Serneke och Ekström Fastigheter har ingått ännu ett partneringavtal för byggnationen av Rustavaruhuset, som en fortsättning på ett längre samarbete. Just nu pågår nyuppförande av lokaler åt Jysk om 1 400 kvadratmeter, vilka kommer att öppna efter sommaren. Harald Nyborg har sedan ett par månader öppnat upp sitt varuhus, samtidigt som Coop, Flügger Färg och ÖoB har varit igång på Bolltorp ett drygt halvår.

- Jag är jättenöjd med samarbetet med Serneke, det fungerar väldigt bra. Serneke är både kostnadseffektiva, lösningsfokuserade och positiva byggare, säger PA Ekström, vd på Ekström Fastigheter.

- Vi tackar för förtroendet att gemensamt med Ekström Fastigheter få bygga ännu en butik på Bolltorps Handelsområde. Det är ett fördjupat samarbete med en visionär kund som vi ser fram emot, säger Mats Hagnert, arbetschef på Serneke.

Den nya butiken väntas stå klar efter sommaren 2016.

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ser bevisningen ut i insiderhärvan: "Deras versioner är inte trovärdiga"

Bolag Ekobrottsmyndigheten har väckt åtal mot totalt elva personer i insiderhärvan kring Collector som uppdagades förra året. Fem av de åtalade jobbar på Balder varav de två huvudmisstänkta är finanschefen och den tidigare CFO:n som åtalas för grovt insiderbrott. Åklagaren Pontus Hamilton berättar för Fastighetssverige hur bevisläget ser ut och varför han anser att de åtalades versioner inte går ihop.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY