Image

SEB Trygg Liv säljer kontorsfastighet på Gärdet

Transaktioner Gamla Livförsäkringsaktiebolaget SEB Trygg Liv har sålt kontorsfastigheten Tegeludden 14 på Gärdet i Stockholm. Köpare är Djurgårdsstadens Fastigheter Holding, Djurgårdsstadens Fastigheter, ett dotterbolag till Estancia Fastigheter. Fastigheten omfattar 8 053 kvadratmeter huvudsakligen kontor.
Publicerad den 27 April 2012

På fastigheten Tegeludden 14 fanns tidigare två byggnader varav den ena avstyckades och såldes till Aros bostad under förra året. Den byggnaden planeras nu att konverteras till bostäder. Nu har den andra byggnaden sålts till Djurgårdsstadens Fastigheter som är en stor fastighetsägare i området. Tegeludden 14 omfattar totalt 8 053 kvadratmeter varav 6 771 kvadratmeter är kontor och 1 282 kvadratmeter är lager.
- Tyngdpunkten i vår Stockholmsportfölj ligger i CBD. I och med försäljningen koncentrerar vi beståndet ytterligare, vi är mycket nöjda med att nu ha genomfört affären, säger Tomas Krywult, Head of Real Estate på SEB Investment Management.

- För oss är det ett strategiskt förvärv. Vi förvärvade nyligen grannfastigheten och i och med detta förvärv ökar våra möjligheter i kvarteret. Djurgårdsstadens Fastigheter äger nu cirka 80 000 kvadratmeter i området, säger Jan-Åke Glommen, vd på Djurgårdsstadens Fastigheter.

Parterna har kommit överens om att inte kommunicera köpeskillingen.

Savills var rådgivare till Livbolaget i försäljningsprocessen.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige