Image
Mälardalens Campus Eskilstuna.
Mälardalens Campus Eskilstuna. Bild: Mälardalens Universitet.

Regio hyr ut till Mälardalens universitet i Eskilstuna

Uthyrning Fastighets AB Regio har tecknat ett 10-årigt hyresavtal med Mälardalens universitet för en ny tentamenslokal i centrala Eskilstuna. Lokalen omfattar ca 1 000 kvadratmeter, vilket kommer att motsvara ca 200 tentamensplatser.
Publicerad den 23 Mars 2023

Regio äger och förvaltar Gallerian i Eskilstuna tillsammans med Mälarstaden Asset Management AB som lokal förvaltningspartner. Nu slås tre befintliga ytor inom Galleriankonceptet i Eskilstuna samman för att bilda en ny lokal åt MDU, på nära avstånd från universitetets övriga lokaler. Avtalet omfattar en 10-årig förhyrning, med tillträde planerat till 1 augusti 2023.

Teresa Weidsten, Enhetschef/Bitr. sektionschef Campussektionen MDU, säger:
– Vi är mycket glada över att ha hittat en lokal som ligger inom gångavstånd från universitetet, vilket gör det möjligt för oss att utöka antalet digitala salstentamina. Tack vare vår nya lokal får vi också bättre förutsättningar för studenter med särskilda behov.

Eric Bergström, vd Regio och Partner Brunswick Real Estate, kommenterar:
– Vi är mycket glada över att kunna erbjuda lokaler till det närbelägna universitetet och få MDU som långsiktig hyresgäst. Regio och Mälarstaden har arbetat aktivt med Gallerian i Eskilstuna under flera år och det är roligt att se hur resultatet växer fram, med förändrade användningsområden som bidrar positivt till kommunens utveckling.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Polestar letar fastighetsägare till jätteetableringen på Hisingen

Göteborg När Fastighetssverige får tag i kommunstyrelsen ordförande Jonas Attenius (S) är han på väg över Hisingsbron, till den plats där 400-årsjubilieumet ska arrangeras. På samma plats som elbilsföretaget Polestar nu har fått en direktanvisning. Han säger att det här är startskottet för den stadsutveckling som kommer ske i Frihamnen. Nu startar försöken att hitta en lämplig partner och framtida fastighetsägare säger Polestars pressansvarige i Europa.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige