Image

NCC bygger hyresrätter åt Kopparstaden i Falun

Bygg/Arkitektur NCC bygger nya hyresrätter i Falun, med option på ytterligare 40. Ordern på 71 bostäder kommer från Kopparstaden AB och är värd 86 miljoner kronor.
Publicerad den 29 Oktober 2015

– Kopparstadens fokus är inriktat på våra kunder, såväl nuvarande som kommande, och på Faluns bostadsmarknad där vi strävar efter att ha ett brett utbud av hyresrätter för att bidra till Faluns tillväxt. Det barnvänliga området Galgberget ligger på en stor tallhed ovanför Falun och har känslan av en by, helt nära staden, säger Ingrid Forssell, projektledare på Kopparstaden AB.

De nya hyresrätterna ligger på Glimmerstigen på Galgberget. Här byggs till en början tre punkthus med fem våningar. Två av husen får souterrängvåning och de flesta hyresrätterna får utsikt över sjön Runn. Lägenheterna på ett-fyra rum och kök blir 36-98 kvadratmeter. Husen byggs med konceptet NCC Folkboende som, enligt NCC:s definition, innebär ytsmarta hyresrätter som förenar hög boendekvalitet med fördelaktig fastighetsekonomi.

– Lägenheterna är yteffektiva, ljusa och trevliga. I projektet tas traditionellt byggande tillvara, en platsgjuten stomme och traditionella, gedigna material används. De här husen är lättplacerade, det betyder att de kräver en liten tomt. Samtidigt tas så mycket som möjligt av boendeytan tillvara, så hyresgästerna får valuta för pengarna, säger Olle Andersson, affärschef på NCC Construction.

Huset byggs genom Sabos Kombohus Plus, ett ramavtal för allmännyttiga bostadsbolag som syftar till att bygga välplanerade hyresrätter till en lägre kostnad. Markarbetena påbörjas i november i år och första inflyttning kommer att ske våren 2017 och därefter löpande.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige