Image

NCC bygger hotell i Oslo

Bygg/Arkitektur NCC bygger ett hotell som ska utvecklas av Union Property Capital AS. Projektet, Karl Johans gate 12, genomförs som ett NCC Partnering avtal värt 250 miljoner kronor. Hotellet kommer att drivas av Nordic Choice Hotels.
Publicerad den 20 December 2013

– Det här är det andra hotellet som vi bygger i centrala Oslo på kort tid. Det här visar att vi är konkurrenskraftiga på avancerade renoveringsprojekt, säger vd Håkon Tjomsland på NCC Construction i Norge.

Under senare år har NCC renoverat och byggt om delar av den äldsta delen av Oslo Centralstation, Østbanehallen, till hotell. Även här är det Nordic Choice Hotels som är hyresgäst.

Bygg- och renoveringsprojektet Karl Johans gate 12 omfattar en fastighet på Kirkegata 34 och stora delar av fastigheten på Karl Johans gate 12. De två byggnaderna som båda är från 1800-talet kommer att sammanlänkas. Den totala ytan är 9 600 kvadratmeter med en bruttoarea fördelat på åtta våningar inklusive källare. Hotellet kommer att ha 181 rum, bar/café och en stor restaurang.

Under en tre månaders designfas har byggare, byggmästare, projektledare, hyresgästen och NCC arbetat tillsammans. Genom detta designarbete har projektet utvecklats vidare och man har skapat en gemensam förståelse för behov, utmaningar och lösningar.

– Avtalet är ett NCC partneringavtal, vilket innebär ett nära samarbete mellan alla parter under hela byggtiden. Alla parter har varit involverade för att bidra till att kvaliteten på slutprodukten blir bra, säger Nils Christensen, avdelningschef på NCC Construction i Norge.

Bygget följer den norska byggstandarden TEK 10 med energieffektivitetsklass C.
Affären orderregistreras under fjärde kvartalet 2013 i NCC Construction Norge.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige