Image

NCC bygger för seniorer i Nyköping

BYGG NCC Construction Sverige bygger 34 hyreslägenheter för seniorer i Nyköping. De två husen uppförs bredvid äldreboendet Fruängskällan. De anpassas till omgivande äldre, låg bebyggelse och får ljusgult putsade fasader, men också faluröda uthus i stil med den gamla tennishallen intill. Uppdragsgivare är Nyköpingshem. Ordern är värd 33 miljoner kronor.
Publicerad den 17 Februari 2010

Det är en obebyggd tomt mellan äldreboendet Fruängskällan och brandstationen i kvarteret Tennishallen som bebyggs. Stadskärnan i Nyköping präglas av låg bebyggelse och därför blir bostadshusen fyra våningar högt mot gatan och fem våningar in mot gården.

– De två bostadshusen får en modern, ljust putsad fasad. Uthusen med lägenhetsförråd får faluröd träpanel i stil med den gamla tennishallen i kvarteret som idag är del av äldreboendet. Vi skapar också en trevlig omgivande miljö med boulebana och uteplats, säger affärschef Johan Karlsson på NCC Construction, region Stockholm/Mälardalen.

Storleken på de 34 lägenheterna är i huvudsak två rum och kök och tre rum och kök. De får alla egen balkong eller uteplats. De två husen har ett gemensamt entrétorg som nås på ett lätt sätt, både från trottoaren på framsidan och från parkeringen på baksidan.

– Det var länge sedan det byggdes nya seniorlägenheter i Nyköping och efterfrågan är stor. Attraktionsvärdet ökar också eftersom de ligger så centralt, säger Carl-Eric Andersson, teknisk chef på Nyköpingshem.

Arbetet påbörjas i februari 2010 och beräknas vara klart maj 2011. Totalt sysselsätts 30 personer varav 15 är NCC-anställda. Inflyttning beräknas ske maj - juni 2011. Tilldelningen av bostäder i Nyköpingshems bostadskö beräknas starta i april 2010.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Besqabs vd kommenterar varslet

Bolag Under gårdagen meddelade Besqab att man tänker varsla 25 anställda om uppsägning efter sammanslagningen mellan Aros Bostadsutveckling och Besqab. Det nya bolagets vd, Magnus Andersson, svarar nu på Fastighetssveriges frågor om, bland annat, vad tanken bakom varslet har varit och hur det känns att ge beskedet till de anställda.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige