Image

Förtur till yngre i Nynäshamn

BOSTÄDER Nynäshamnsbostäders nyproducerade lägenheter har i första hand reserverats för personer som fyllt 60 år. För att även yngre ska få tillgång till ett bra och prisvärt boende har bolagets styrelse nyligen beslutat att kontinuerligt avsätta 50 lägenheter där förtur ges till ungdomar mellan 18 och 25 år.
Publicerad den 4 September 2009

Åldersgruppen 18-25 väger tungt i Nynäshamnsbostäders bostadskö. Det är inte så konstigt med tanke på de stora barnkullarna i början på 90-talet. Därför gör man nu den här insatsen för att hjälpa ungdomar till ett första boende.

- Är man ung i kommunen vill vi öka möjligheterna att kunna flytta hemifrån och få en egen lägenhet och det första egna boendet man har i livet är ofta en hyresrätt, säger bolagets vd Chris Österlund.

Lägenheterna som erbjuds är mindre ettor och tvåor med en lägre hyresnivå. Det handlar om cirka 2 500 kronor – 3 500 kr i månaden för en etta och knappt 4 000 kronor för en tvåa. De ska även ha ett bra läge med hänsyn till kommunikationer. Det kommer att finnas ungdomslägenheter i Nynäshamn, Ösmo och Sorunda.

Många av de aktuella lägenheterna har redan en hyresgäst i dag, så det kommer att ta en viss tid innan de kan erbjudas ungdomarna.

- Det är en stor omsättning på de mindre lägenheterna och nyproduktionen frigör ytterligare ett antal lägenheter, så vår förhoppning är att vi redan mot slutet av året ska kunna påbörja uthyrningen, säger Chris Österlund.

Ungdomslägenheterna fungerar precis som övriga lägenheter i Nynäshamnsbostäders bestånd, med samma rättigheter och skyldigheter. Man behöver inte lämna tillbaka den då man fyller 26 år.

- Det här är en ny åtgärd i bolaget och vi förväntar oss att det ska få ett positivt mottagande. Slår det väl ut är tanken att plocka ut fler lägenheter avsedda för ungdomar. Vi vill gärna hjälpa ungdomar att både kunna flytta hemifrån och bo kvar i Nynäshamnsområdet, säger Chris Österlund.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige