Image
Luma 1 i Hammarby sjöstad.
Luma 1 i Hammarby sjöstad. Bild: Fabege

Fabege hyr ut i Hammarby sjöstad

Uthyrning Publicis Groupe tecknar avtal med Fabege om nytt kontor i Luma. Avtalet är på sex år och avser 2 900 kvadratmeter med en årshyra om 10,7 miljoner kronor.
Publicerad den 2 Maj 2019
Annons
Image

Publicis Groupe är internationell koncern med säte i Paris och noterad på Paris-börsen med över 80 000 anställda som har verksamhet i över 100 länder. Nu samlar de sina Stockholms-byråer med dryga 200 medarbetare i Hammarby Sjöstad, vilket innebär att de samlokaliserar bolag som Starcom, Publicis Sapient, Zenith, BBH, MSL och Saatchi & Saatchi.
Det nya svenska huvudkontoret blir flexibelt, modernt och med kreativ karaktär genom Luma-husets industriella och öppna arkitektur. Två tidigare lokaler kommer att slås samman i en av den gamla lampfabrikens äldsta delar i Luma och kommer utgöra en spännande arena för både medarbetare, kunder och besökare.
– Karaktären i vår nya lokal i Luma kommer passa vår verksamhet perfekt. Vi vill å ena sidan kunna jobba integrerat och öppet för att kunna lösa uppgifter multi-perspektivt och å andra sidan utveckla specialistfunktioner i dedikerade team med anpassade ytor för detta. Vi tycker att hela området känns som ett av de mest progressiva och mest innovativa i Stockholm, berättar Göran af Klercker, vd för Publicis Groupe Sweden.

Byggnaden uppfördes ursprungligen 1929–30 i stilen svensk industrifunktionalism. Arkitekter var Artur von Schmalensee och Eskil Sundahl, som arbetade på uppdrag av beställaren Kooperativa Förbundet. Byggnaden är skyddad enligt Kulturminneslagen. Huset har tio våningsplan och har genom åren moderniserats och byggts till flera gånger. Kooperativa förbundets bedrev glödlampstillverkning här fram till 1970.
– Luma är en fantastisk byggnad med en helt unik karaktär som tydligt attraherar spännande och kreativa företag, därför är jag inte förvånad över att intresset har varit stort. Vi ser fram emot att välkomna Publicis Media till Luma och Hammarby Sjöstad, säger Andreas Malmsäter, uthyrningschef på Fabege.

Affärslogik Sverige har varit rådgivare åt Publicis Media i processen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Årets hittills tuffaste börsmånad över – endast två bolag steg

Lista Nästan samtliga fastighetsbolags kurser lös rött under juni och för ett antal bolag föll kursen dramatiskt med över 40 procent. Här presenterar Fastighetssverige en lista över hur bolagen presterade på börsen under juni.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige