Image

De får bygga för Bostaden i Umeå 

Bygg/Arkitektur I början av 2017 inleder Umeås kommunala bostadsbolag byggnationerna av 159 lägenheter på Östra Norrlandsgatan. Nu står det klart att Selbergs Entreprenad får uppdraget att bygga.
Publicerad den 5 December 2016
Kvarteret Mården. Bild: Arkinova
Kvarteret Mården.

Man räknar med att de första lägenheterna i kvarteret Mården ska vara färdiga för inflyttning under 2018.

– Selbergs är en seriös entreprenör med god erfarenhet av bostadsbyggande och vi är angelägna om att komma igång med byggnationerna på Östra Norrlandsgatan. Det känns positivt att anbuden som lämnades in för det här projektet både kom från entreprenörer vi arbetat med tidigare såväl som för oss helt nya, säger Berndt Elstig, fastighetschef på Bostaden i Umeå.

Selbergs Entreprenad har inte samarbetat med Bostaden i något projekt tidigare, men efter avslutad upphandling är det klart att de blir huvudentreprenörer för 250-miljonersprojektet Öst på stan.

– Vi har under lång tid siktat på ett samarbete med Bostaden och det här känns väldigt positivt. Byggnationerna på Östra Norrlandsgatan blir vårt hittills största bostadsprojekt och vi ser fram emot att sätta igång, säger Benny Selberg, vd för Selbergs Entreprenad. 

Lägenheterna byggs i storlekarna ett till fyra rum och kök fördelade i en sammanhängande huskropp på mellan fem och nio bostadsvåningar. I detaljplanen finns även en förskola med sex avdelningar och i samband med byggnationerna rivs den gamla förskolan i kvarteret.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige