Image

Batljan: "Vår starka tillväxt fortsätter"

Transaktioner Rikshems förvärv från Akelius gör att bolaget tar en dominerande position också i Västerås. - Rikshem är redan idag största nationella aktör inom bostäder och samhällsfastigheter i Uppsala, Sigtuna, Norrköping och nu tar vi den positionen också i Västerås. Vår starka tillväxt fortsätter, säger Ilija Batljan, vice vd för Rikshem.
Publicerad den 15 November 2011
Ilija Batljan. Bild: Rikshem. Bild: Rikshem
Ilija Batljan. Bild: Rikshem.

Nio av de 16 fastigheterna som ingår i 1,2-miljardersförvärvet ligger i Västerås, och dessa omfattar nästan hälften av den totala arean om 67 000 kvadratmeter.

De andra fastigheterna ligger i Uppsala, Norrköping, Sundsvall, Trelleborg och Umeå.

- Vi är mycket glada att ha kunnat förvärva en väldig bra portfölj med samhällsfastigheter från Akelius och därmed ytterligare stärka vår position i ett antal tillväxtkommuner, säger Ilija Batljan.

Det totala antalet lägenheter uppgår till cirka 940 och utgörs till övervägande del av äldreboenden (vård- och omsorgsboenden, 56 procent) och serviceboenden (trygghetsboenden där lägenheterna är uthyrda till privatpersoner och den gemensamma arean är uthyrd till kommunen, 39 procent). Gruppboenden avser fyra procent av de totala hyresintäkterna. Fastigheterna är fullt uthyrda till kommunerna på respektive ort.

Rikshem säljer fastigheterna i Umeå och Trelleborg till sin partner Arctic Securities – fastigheterna kommer att förvaltas av Riksbyggen – i och med att Rikshem idag inte har verksamhet i Umeå och Trelleborg.

- Vi vill ha egen förvaltning, men de här enheterna hade blivit för små. Därför var vi tvungna att ha en partner i den här affären, som kunde gå in med kort varsel. De tre fastigheterna i Umeå och en i Trelleborg överlät vi till Arctic för samma summa som vi själva köpte för, cirka 400 miljoner kronor, säger Ilija Batljan.

Rikshem har vuxit snabbt de senaste månaderna,och expansionen ska fortsätta.
- Vi har nu ett fastighetsvärde om cirka 13,3 miljarder kronor, och räknar med affärer för ytterligare två, tre miljarder under vintern.

Leimdörfer var säljarens rådgivare i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ishockeyikonen: "Padeln är överetablerad – det drabbar alla"

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping HV71:s meste, och kanske bäste, spelare genom tiderna har likt många andra profiler gett sig in i padelindustrin. För Fastighetssverige berättar Johan Davidsson om varför han tror att hans Padelcenter kommer klara sig och hur aktörerna behöver tänka för att hitta lönsamhet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige