Image

Ännu ett stort bostadsprojekt för Värmdö Bygg

Bygg/Arkitektur
Publicerad den 15 Januari 2015
Värmdö Bygg bygger 126 lägenheter i Svedmyra. Bild: Amneby Forslund Arkitekter AB
Värmdö Bygg bygger 126 lägenheter i Svedmyra.

På Grycksbovägen i Svedmyra har Värmdö Bygg fått uppdraget att för AB Familjebostäder bygga Kvarteret Brevlådan bestående av 126 lägenheter fördelat på tio lamellhus. Husen kommer att byggas i 3-5 våningar och ges en modern arkitektur och området som ska bebyggas är beläget med närhet till både natur och kollektivtrafik.

-Vi är oerhört stolta och glada att ha fått förtroendet av AB Familjebostäder att utföra ett stort projekt. Familjebostäder är en viktig kund för Värmdö Byggentreprenader AB, säger Patrik Lindh, vd för Värmdö Byggentreprenader AB och regionchef för Serneke region öst.

Projekteringen startar omgående, byggstarten av Kvarteret Brevlådan kommer att ske under sommaren 2015 och beräknas vara helt klart sommaren 2017. Värmdö Bygg har tidigare byggt flera bostadshus åt beställaren AB Familjebostäder och har i och med Kvarteret Brevlådan, pågående projekt för närmare 1 miljard kronor åt allmännyttan i Stockholm, Kvarteret Björnlandet och Sätra Stall för AB Svenska Bostäder och Bjällerkransen för Stockholmshem.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige