Image

30 nya butiker till nya Stinsen

HANDEL På skärtorsdagen den 20 mars invigs nya Stinsen shoppingcenter i Sollentuna. En stor utbyggnad har gjort plats för 30 nya butiker.
Publicerad den 13 Mars 2008

Ett av målen är att locka kunder från Täby centrum och Kista centrum.
– Vi öppnar flera nya butiker som inte är så vanliga i ett externt köpcentrum utan annars bara finns i City eller inte alls i Stockholmsregionen, säger Stinsens centrumchef Susanne Ljungström Åhlén. Det gör att fler kommer att få upp ögonen för Stinsen. Och vi kan locka människor som bor i grannkommuner som Danderyd, Täby och Upplands Väsby samt folk från norra Stockholm, som vanligtvis väljer Kista centrum eller Täby Centrum.

– Vi vet att familjer som åker och storhandlar på till exempel en lördag vill kunna hitta allt enkelt på ett och samma ställe. Därför har vi försökt få hit en blandning av butiker som gör det så enkelt som möjligt att klara av veckoinköpen, vare sig man behöver en ny vinterjacka, barnkläder eller skruv på Clas Ohlson.

Just nu växer fler köpcentrum upp i Stockholmsregionen och ett av de viktigaste vapnen i den hårdnande konkurrensen är bredden på butiksutbudet, enligt Susanne Ljungström Åhlén.

– Köpcentrum med mindre än 80 butiker kan på sikt få svårt att klara sig. Dessutom gäller det att göra det enkelt för barnfamiljer att handla, då måste man kunna erbjuda bra parkeringsmöjligheter och annan service som gratis toaletter.

De nya butikerna är: Agassi, Change of Scandinavia, DNA, Glitter, Mischief, Myself & Friends, Pearlchain, Salt, Vero Moda, Vila, Akademibokhandeln, Bodyshop, Bolia.com, Cozy Living, DUKA Home, Granit, Gutsy, Hälsa för alla, Hobbex, Löplabbet, Lundbergs, ONOFF, Panduro, Pentik, The Phonehouse, Ur & Penn.
Esprit, Make Up Store och Gina Tricot. Eurosko öppnar i april och Deichmann skor i höst.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige