Image

130 nya student- och forskarbostäder i Luleå

Bygg/Arkitektur Som ett led i att förverkliga den nya campusplanen för Luleå tekniska universitet och minska den akuta bostadsbristen för studenter, inleder Akademiska Hus och Lindbäcks planering av bostäder på Campus Luleå. Initiativet innebär att området kan få upp till 130 nya bostäder för studenter och forskare.
Publicerad den 28 Juni 2013
Akademiska Hus och Lindbäcks planerar för 130 nya bostäder. Bild: Nordmark & Nordmark
Akademiska Hus och Lindbäcks planerar för 130 nya bostäder.

Akademiska Hus har tecknat ett samarbetsavtal med bygg- och fastighetsföretaget Lindbäcks om att tillsammans driva detaljplaneprocessen med kommunen för att få till stånd att fler campusnära bostäder byggs. Avtalet reglerar att Lindbäcks genom sitt dotterbolag Lindbäcks Porsön AB kommer att köpa marken av Akademiska Hus och uppföra student- och forskarbostäderna när detaljplanen har vunnit laga kraft.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige