Image
Martina Davidsson.

Volito rekryterar ny projektutvecklingschef från Skanska

Bolag Volito anställer Martina Davidsson som ny projektutvecklingschef.


Marie Persson har utsetts till ny vd för Voltio Fastigheter.

Marie Persson blir ny vd för Volito Fastigheter

Bolag Marie Persson har utnämnts till vd för Volito Fastigheter. Hon tillträder posten senast 1 maj 2021 och ersätter Pelle Hammarström som kommer att träda in i en nyinrättad roll inom AB Axel Granlund. Marie Persson kommer närmast från befattningen som marknads- och uthyrningschef på Skanska Öresund AB.


The Point, Hyllie, Malmö.

Flera nya hyresgäster klara för The Point i Hyllie

Uthyrning Consensus AM, Sunco Food, Easy Telefoni, Walraven, British American Tobacco och Client Solutions flyttar in i södra Sveriges högsta kontorshus.


Peab säljer sina andelar i Nya Bara Utveckling till Brinova.

Brinova köper bostads- och samhällsfastigheter för 475 miljoner

Transaktioner Peab avyttrar sitt 50-procentiga ägande i Nya Bara Utvecklings AB till Brinova. Nya Bara Utvecklings AB har varit samägt med Volito Fastigheter och har de senaste åren utvecklat fastigheter omkring Bara Centrum, strax öster om Malmö.


Segeholm 10 i Malmö.

SLP köper i Malmö

Transaktioner Swedish Logistic Property – SLP – har förvärvat ännu en stor lager- och logistikfastighet i Malmö. Fastigheten, som är belägen i ett mycket attraktivt logistikläge i Malmö, har en uthyrningsbar yta om cirka 15 000 kvadratmeter. Hyresgäster är bland annat Strongpoint, Netonnet och Fraktkompaniet. Förvärvet tillträds den 15 juni.


"Genom dessa förvärv fortsätter vi komplettera vårt bestånd i Öresundsregionen, en marknad vi strategiskt valt," säger Peter Liderås efter Randvikens förvärv i Malmö.

Randviken ökar i Öresundsregionen

Transaktioner Randviken Fastigheter AB fortsätter satsa i Malmö genom ytterligare förvärv. Säljare är Volito Fastigheter och KTI Fastigheter. Fastigheterna, som är belägna i Fosie, Bulltofta samt Kirseberg i Malmö, är till största del av typen kontor & lätt industri/lager med visst inslag av proffshandel. Den totala uthyrningsbara arean uppgår till cirka 17 400 kvadratmeter.


Ny modekedja i rekonstruktion – de kan drabbas nu

Handel Åtta butikers framtid i fara när ytterligare en klädkedja ansöker om rekonstruktion.


Generationsskifte på Volito

Bolag Huvudägaren i Volitokoncernens holdingbolag, Karl-Axel Granlund, har nu fullföljt sin planerade överlåtelse av aktiemajoriteten i bolaget till sina söner. De tre som nu tar över som huvudägare, Axel, Peter och Karl-Fredrik Granlund, är sedan tidigare styrelseledamöter i holdingbolaget.


Volito köper av Alecta i centrala Malmö

Transaktioner Volito Fastigheter köper Laxen 25 på Södra Förstadsgatan 32 i centrala Malmö. Den totala ytan uppgår till 2 343 kvadratmeter.


Danskt bolag gör sitt första förvärv i Sverige

Transaktioner Danskägda Casasvea AB har genomfört sitt första kommersiella fastighetsförvärv i Sverige.


Volito köpte av Profi

Transaktioner Det var Volito, som köpte fastigheten St Peter - Vinges kontor - i centrala Malmö av Profi i slutet av 2010.