Image
Hyresgästföreningens förhandlingschef Carl-Johan Bergström och Rikard Ljunggren, vd för Fastighetsägarna GFR.

Fastighetsägarna om utslaget från skiljemannen: "Hade hoppats på en mer objektiv bedömning"

Bostäder Under måndagen kom det första beslutet från en skiljeman i ärendena om hyresförhandlingarna mellan Fastighetsägarna och Hyresgästföreningen. 5,3 procent för 25 000 bostäder i Göteborg. Till Fastighetssverige kommenterar de båda parterna hur de ser på det utslaget.


Rikard Ljunggren, vd för Fastighetsägarna GRF.

Första hyrestvisten avgjord med skiljeman – hårt slag mot Fastighetsägarna

Bostäder I början av året vände sig Fastighetsägarna GFR till Hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd som skulle avgöra hyresförhandlingarna om 2024 års hyror i Göteborg. Ansökan omfattade omkring 25 000 lägenheter. Under måndagskvällen kom rekommendationen.


Rikard Ljunggren, vd för Fastighetsägarna GRF.

Fastighetsägarna testar nya tvistlösningen i hyresförhandlingarna: "Tankevurpa"

Juridik Årets hyresförhandlingar går trögt menar Fastighetsägarna GFR:s vd Rikard Ljunggren. I flera områden har de nu valt att testa den nya tvistlösningen med skiljeman genom Hyresnämnden. – Förtroendet för trepartmodellen är naggat i kanten, säger han.


Rikard Ljunggren, vd för Fastighetsägarna GRF.

Stor oro bland Fastighetsägarnas medlemmar: "Gränsen är passerad"

Ekonomi/Finansiering I en ny undersökning från Fastighetsägarna visar det sig att sju av tio känner oro för den samhällsekonomiska utvecklingen. Standardhöjande åtgärder får stå tillbaka och marginalerna kryper. Rikard Ljunggren, vd för Fastighetsägarna GRF, menar att årets hyresförhandlingar blir en fråga om vilken fastighetsmarknad vi vill ha.


Rikard Ljunggren.

Rikard Ljunggren ny vd för Fastighetsägarna GFR

Karriär Fastighetsägarna GFR har utsett Rikard Ljunggren till vd från och med 1 januari 2022.


Rikard Ljunggren.

Fastighetsägarna GFR utser tillförordnad vd

Karriär Rikard Ljunggren har utsetts till tillförordnad vd för Fastighetsägarna GFR från och med 1 juli. Han har arbetat i organisationen sedan 2014 och kommer närmast från rollen som chef för Näringspolitik och kommunikation.


Göteborg 400+
Hur ser framtiden ut för Göteborg som evenemangsstad? Missa inte Patrik von Corswant, Mikkey Dee, Camilla Nyman, Rikard Ljunggren och Magnus Hallberg på seminariet Göteborg 400+ den 21 maj!

Göteborg 400+: Stort fokus på evenemangsstaden

Göteborg 400+ Göteborg har med sitt evenemangsstråk goda förutsättningar för att vara en attraktiv turist-, hotell- och evenemangsstad. Samtidigt är arenorna gamla och omoderna. På seminariet Göteborg 400+ tas ett ordentligt grepp om evenemangsstaden Göteborg i framtiden, bland annat med stadens rockstjärna Mikkey Dee.


råttor.jpg

Stora problem med råttor i Göteborg

Göteborg Råttor är ett stort problem i Göteborg. Det visar en ny undersökning från Fastighetsägarna. Över 70 procent av de fastighetsägare som svarat på en enkät uppger att de haft problem med råttor det senaste fem åren. Råttsanering pågår i varannan fastighet. Hjälpen från kommunen anses bristfällig.


”Det råder ingen brist på kapital”

Bygg/Arkitektur De tio största bolagen i Göteborg är beredda att investera tolv miljarder kronor i Göteborg de närmaste fem åren, enligt Fastighetsägarna, som ställer detta i relation till regeringens satsning på 3,2 miljarder om året i subventioner för att få fart på byggandet av små lägenheter.


Fastighetsägarna: Göteborg går miste om miljardinvesteringar

Göteborg Enligt en ny undersökning från Fastighetsägarna GFR finns en stor investeringsvilja bland medlemmarna. Men kommunen pekas ut som det främsta hindret för nybyggnation.


Fastighetsägarna GFR förstärker inom näringspolitik

Karriär I mars tillträder Rikard Ljunggren som ny näringspolitiker på Fastighetsägarna GFR:s kontor i Göteborg. Tillsammans med Lena Hasslöf Gustafsson kommer han att bilda ett team med helhetsansvar för den näringspolitiska verksamheten i Göteborgsregionen.