Image
Realy Bostad köper byggrätter i Goco.

Realy Bostad köper Goco-byggrätter av Trenum

Transaktioner Realy Bostad genomför förvärv i Goco i Mölndal med ambition att byggstarta 181 bostäder redan i höst. Säljer är Trenum som ägs av Balder och Tredje AP-fonden.


Jonas Obert, affärsutvecklare GoCo, Douglas Haeger-Carlén, ansvarig projektledare GoCo Active, Daniel Almgren, vd Medley och Marie Uddenmyr, ansvarig för GoCo Health Innovation City lanserar ny satsning för preventiv hälsa i GoCo Active.

Elitträningscenter flyttar in GoCo Health

Uthyrning Nu är det klart att Medley – Sveriges största aktör för drift av bad och träningsanläggningar – storsatsar i GoCo Health Innovation City med en etablering på 3000 kvadratmeter i kommande GoCo Active.


Jacob Torell och Erik Selin

Next Step Group säljer fastighetsbestånd

Bolag Next Step Group säljer sin del av fastighetsbeståndet i Nya Hovås till Bygg-Göta Fastigheter. Samtidigt ökar Balder och Jacob Torell sitt ägande i Next Step Group.


Christina Heikel går från Fastighetsägarna till Västsvenska Handelskammaren

"Man måste förtjäna sina invånare" – Så ska Christina Heikel styra upp Västsveriges stadsutveckling

Karriär Fastighetsägarnas näringspolitiska talesperson Christina Heikel blir ny ansvarig för stadsutvecklingsfrågor på Västsvenska Handelskammaren, där hon efterträder Gunilla Grahn-Hinnfors. Fastighetssverige fick ett långt samtal som berör allt från gestaltning, näringslivet bostadsbehov och vilket som är Göteborgs sämsta stadsutvecklingsprojekt.


Henrik Lundqvist.

Henrik Lundqvist om sin fastighetssatsning

Bolag Sveriges mest meriterade ishockeymålvakt genom alla tider har tagit steget in i fastighetsbranschen. Efter SM-guld, OS-guld, VM-guld, Stanley Cup-final och över 1 000 NHL-matcher för New York Rangers har Henrik Lundqvist nu klivit in i projektet GoCo Active i adopterade hemstaden Göteborg. Här berättar han om investeringen och vägen dit, känslor för Göteborg och om möjligheterna att han dyker upp i någon ny roll i Frölunda Hockey.


Intelligent Implants flyttar in i Goco House.

Ny hyresgäst flyttar in i Goco House

Uthyrning Fortsatta synergier mellan Goco Health Innovation City och Astra Zenecas BioVenture Hub när Medtech bolaget Intelligent Implants flyttar in i Goco House för att driva produktutveckling av smarta system för ortopediska implantat.
– Detta är ett initiativ för bra för att inte bli en del av, säger John Zellmer, medgrundare och COO på Intelligent Implants.


Mölnlycke flyttar sitt huvudkontor till Goco.

Mölnlycke flyttar sitt huvudkontor till Goco Health Innovation City

Uthyrning Goco Health Innovation City etablerar en helt ny fastighet i området dit Mölnlycke flyttar sitt huvudkontor i slutet av 2024. Det nya kontoret kommer utgöras av en total yta om 16 000 kvadratmeter och ha plats för cirka 800 medarbetare. För Goco är detta en viktig del av det växande life science kluster som tar form strax söder om Göteborg.


Ytterligare en fastighet förvärvas av Goco.

Nytt strategiskt Goco-förvärv

Transaktioner GoCo Health Innovation City, som ägs till lika delar av Next Step Group och Vectura Fastigheter, förvärvar fastigheten Hökegården 1 i Mölndal. Förvärvet är en del av den fortsatta utvecklingen för att skapa en global hub för Life Science inom GoCo Health Innovation City.


Goco House.

Siemens Healthineers väljer Goco House för sitt Göteborgskontor

Uthyrning I våras påbörjades bygget av Goco House - signaturbyggnaden för Goco Health Innovation City i Mölndal där ett nytt världsledande center för hälsoinnovation håller på att ta form. Nu står det klart att Siemens Healthineers väljer Goco House för sin verksamhet i Göteborg.


Henrik Lundqvist investerar i GoCo Active – en satsning för framtidens preventiva hälsa i GoCo Health Innovation City. Här flankeras "The King of New York" av Next Steps grundare Joakim Garfvé och Jacob Torell.

Så fick Goco-gänget med "The King of New York" på fastighetssatsningen

Bygg/Arkitektur Frölundas, New York Rangers och Tre Kronors Henrik Lundqvist – det är svårt att tänka sig ett bättre ansikte utåt för en hälsosatsning i Göteborgsregionen. Nu blir ishockeylegendaren fastighetsinvesterare.


En av initiativtagarna till Oligonova är Claes Gustafsson, professor i medicinsk biokemi vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet.

Oligonova till Goco Health Innovation City

Uthyrning Ett av Sveriges mest uppmärksammade medicinska initiativ tar nu plats på GoCo Health Innovation City. Det handlar om Oligonova, en nationell plattform för utveckling av oligonukleotid-läkemedel, som nyligen fick mångmiljonstöd bland annat från Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse.


Erik Selin framför ett av de kommande bostadskvarteren i Goco. Obs. Bilden är ett montage.

Erik Selin om nya bostadssatsningen i miljardprojektet: "Får göra det från fel håll"

Bolag Miljardsatsningen Goco Health Innovation City breddas ytterligare när bostäder, som Balder- och AP3-ägda Trenum står bakom, nu ska göra entré i området. Erik Selin berättar för Fastighetssverige om den nya satsningen, om styrkan i området och varför man börjar från "fel håll" den här gången.


GoCo House.

Förebilden för miljardprojektet

Bolag Goco Health Innovation City i Mölndal ska bli ett ledande centrum inom medicin och hälsa. När miljardsatsningen nu tar nästa steg berättar Jacob Torell, vd för Next Step Group, om det stora intresset för projektet och var i världen man hittat sin förebild för satsningen.


GoCo Health Innovation City.

Miljardinvestering i Goco Health Innovation City

Bygg/Arkitektur En stortsatsning på ny stadsdel i Mölndal, Goco Health Innovation City, ska främja samverkan och innovation inom medicin och hälsa. Tillsammans med fastighetsbolagen Next Step Group och Investor-ägna Vectura Fastigheter investeras drygt 1,6 miljarder kronor.


Goco Health Innovation City i Mölndal.

Vd för megasatsning får lämna – "Det är ägarna som bestämmer"

Bolag Vd Peder Wahlgren får lämna life science-satsningen Goco Health Innovation City i Mölndal.
– Det är ägarna som bestämmer, säger han till Fastighetssverige.


Peter Wahlgren och Anna Eckerstig.

Goco rekryterar Chalmersfastigheters vice vd

Bolag Nu är det klart att Anna Eckerstig blir ny projektutvecklingschef för innovationsklustret Goco Health Innovation City i Mölndal. Anna Eckerstig kommer närmast från Chalmersfastigheter i rollen som vice vd, hållbarhetschef samt enhetschef. Nu ska hon axla ansvaret för utveckling och implementering av fastighetsprojektet med fokus på innovation och hälsa.


Peder Wahlgren.

Hälsokluster i Mölndal kan växa ännu mer: "För diskussioner"

Bygg/Arkitektur Fredagen den 24 januari togs det första spadtaget vid bygget av det 100 000 kvadratmeter stora Goco Health Innovation City i Mölndal. Visionen är att bli Sveriges största life science-kluster – en resa som vd:n Peder Wahlgren berättar mer om för Fastighetssverige.


Bland andra näringsminister Ibrahim Baylan var med och tog det första spadtaget på fredagen.

Första stora etableringen klar i Goco Health Innovation City

Uthyrning På fredagen invigdes bygget av Goco Health Innovation City i Mölndal. Den första stora etableringen är klar – Fujirebio, ett japanskt världsledande bolag inom cancerdiagnostik, har tecknat avtal om 8 000 kvadratmeter.


Peder Wahlgren

Tidigare Wallenstamprofil blir vd för GoCo

Karriär Next Step och Vectura har tillsatt Peder Wahlgren som vd för det gemensamma bolaget som utvecklar GoCo Health Innovation City.