Image

Stora Proptechdagen - 17 April 2024

Trenderna inom digitalisering och framtidens fastighetsförvaltning

Onsdag 17 april 2024

Proptech-utvecklingen formar just nu ett helt nytt landskap för fastighetsbranschens framtid. Ny teknik medför nya möjligheter. Smarta lösningar kan leda till stora besparingar och mindre klimatavtryck. På Stora Proptechdagen uppdaterar du dig om trenderna inom digitalisering och framtidens fastighetsförvaltning.


Program Stora Proptechdagen 2024

 
09.00 Välkommen!

Beata Wickbom, moderator

Christoffer Börjesson, expertkommentator

Eddie Ekberg, chefredaktör, Fastighetssverige, lokalnytt.se och Nordic Property News

 

09.10 Inledning: Kan man standardisera digitalisering?

Fastighetsbranschen står inför ett förändringstryck och måste leva upp till myndigheternas och hyresgästernas krav. Det handlar om inte att få några få fastigheter väldigt smarta med proptech, utan göra en bolagsförändring där alla fastigheter måste uppnå de nya kraven. I någon nivå? Hur ska man då göra? Hör Christoffer Börjessons tankar om hur standardisera digitalisering för att lyckas uppnå målet.

Christoffer Börjesson, Head of Newsec Digital Accelerator, Newsec

09.35 Analys – det makroekonomiska läget

Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet.

Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör?

Marcus Widén, makroekonom, SEB

 

10.05 Analys  Fastighetsmarknaden i dag

Transaktionsfesten har kommit av sig de senaste två åren. Har investerarna hittat ny kraft och kapital för att genomföra stora förvärv, även i tider där stigande räntor inneburit stora utmaningar. Är vi i det nya normala 2024? 

Ulrika Lindmark, analyschef, Newsec

 

10.30 Fika- och mingelpaus

 

11.00 Därför är cybersäkerhet viktigare än någonsin

 

Ett svårare geopolitiskt läge, ny teknologi, hårdare reglering och ett ökat beroende av digitala system riskerar att bli en perfekt storm för verksamheter som inte står förberedda. 2024 är ett kritiskt år för att göra rätt saker i ett högst osäkert läge – hur skyddade behöver företagen vara? Vilka nödvändiga investeringar inom cybersäkerhet krävs här och nu? 

Daniel Aldstam, koncernsäkerhetschef, GlobalConnect


11.25 Best of Breed vs Allt-i-ett-system: Hur påverkas fastighetsbranschen?

Integrationsfrågan mognar, nya proptech-bolag dyker upp på marknaden och fastighetsägare har fler smarta digitala produkter än någonsin att välja bland. Ändå verkar många fastna i frågan om hur allt ska sitta ihop. Hur kan vi bli bättre på att hantera frågan?

Jens Björk, vd, Planima


11.50 Intervju: Så ska Omid bygga framtidens digitala fastighetsbolag

Östgötasonen Omid Noghabai har de senaste åren varit med och grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen. Enligt Omid själv vill han modernisera branschen från grunden genom att gå från brunt till grönt och med tydliga inslag av proptech. Hur ser han på arbetet framåt? Och hur stor plats måste den digitala omställningen ta?

Omid Noghabai, grundare, Liljebo fastigheter

 

12.15 Lunch- och mingelpaus

  

13.15 AI förändrar hela spelplanen för bygg- och fastighetsbranschen

Den pågående och framtida AI-transformationen förändrar bygg- och fastighetsbranschen i grunden. Den påverkar dagens affärsmodeller och formar framtidens affärer. Vilka utmaningar bör man se upp med som företag och vilka investeringar bör man göra för att framgångsrikt styra sitt företag och affärer i den riktning som utvecklingen går mot? 

Lisa Anger, CDO, Semrén & Månsson

 

13.40 Fastigheter behöver ta ett eget ansvar – är digitalisering verkligen lösningen?

Vi har pratat om digitalisering av fastigheter i mer än tio år – hur långt har branschen egentligen kommit, vad håller oss tillbaka och vad finns det för möjligheter i nya digitala lösningar? Finns det några genvägar i sikte som kan snabba upp den gröna omställningen av en fastighet, och kan elektrifieringen skapa nya intäktsdrivande möjligheter för branschen?

Stefan Sandström, Head of automation and digital innovation, Bravida


14.05 Fika- och mingelpaus

 

14.35 Proptech i kristider – så ser det ut bland aktörerna

Fastighetsbolagen har efter många ljusa år sett investeringstakten bromsa, vissa bolag har fått kämpa med finanserna och till och med sagt upp folk. Hur mycket ”hinner” då fastighetsägarna jobba med framtiden och digitaliseringen? Eller är det rent av nödvändigt att tänka digitalt? Här får vi en syn från aktörer som är aktiva i, eller jobbar nära med, fastighetsbolagen. 

Sandra Jonsson, Chef Teknik & Fastighet, Vasakronan 

Ulrica Holmgren, CDO, Newsec

Siamak Khodayari, CTO, Netblocks

Mikael Svensson, bolagschef, Hogia Fastighetssystem

Per Dixon, vd, Vitec Fastighet

Lena Wilton, vd, Norept


15.10 Att navigera det nya arbetslivet – digitala perspektiv från Microsoft

”Arbete är inte en plats, det är något du gör” är ett mantra Microsoft Sverige har använt i över tio års tid och är idag något som resoneras med många. Hybridarbete är här för att stanna men samtidigt ser vi att anställda vill träffas och bygga starka relationer med varandra. Hur lyckas vi balansera dessa frågor och hur kan vi tänka kring kontorens utformning för att skapa meningsfulla platser som hjälper till att bygga starka band? I denna session kommer Microsoft att dela med sig av lärdomar från sin egna resa med två stora kontorstransformationer på tio år, men även dela perspektiv hur tekniken kan hjälpa till att navigera de nya hybrida arbetssätten och ge kontoret mervärden.

Nina Rapp, affärsområdeschef, Modern Work, Microsoft Sverige


15.40 Branschmingel
Reflektera över dagen tillsammans med branschkollegorna under 
lättsamma former och med lämplig dryck och tilltugg.

Stora Proptechdagen

Var: Epicenter, Stockholm

När: Onsdag 17 april, 09.00 – 16.00 (registrering och frukostmingel från 08.15).

Pris: 5995 kronor exkl. moms
(Grupprabatt: Anmäl tre och betala för två – ange koden "3 för 2" i rutan Kampanjkod vid anmälan.)

Du anmäler dig till seminariet här. 

Proptech-utvecklingen formar just nu ett helt nytt landskap för fastighetsbranschens framtid. Ny teknik medför nya möjligheter. Smarta lösningar kan leda till stora besparingar och mindre klimatavtryck.
På Stora Proptechdagen uppdaterar du dig om trenderna inom digitalisering och framtidens fastighetsförvaltning.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com

Arrangörer:

Partners: