Image

Stora Bostadsdagen Göteborg - 26 Mars 2020

Torsdag 26 mars kl. 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 08.15)

Bostadsmarknaden har länge varit en säker hamn för fastighetsinvesterare. Samtidigt svajar nyproduktionsmarknaden betänkligt. Vad händer på den svenska och den göteborgska bostadsmarknaden? Det här seminariet ger dig svaren.


Medverkande 2020

Karin Klingenstierna, moderator

Karin Klingenstierna, moderator

Karin Klingenstierna har en bakgrund som lärare på gymnasiet och yrkeshögskolan men sedan drygt 20 år är hon professionell moderator, konferencier och artist. 
Hans Wallenstam

Hans Wallenstam

Hans Wallenstam är sedan 1991 vd och storägare i börsnoterade Wallenstam. Han är utbildad civilekonom och började arbeta på Wallenstam (som hans pappa Lennart startade 1944) år 1986, då som finansdirektör. Under Hans Wallenstams ledning var Wallenstam det enda västsvenska börsnoterade bolaget som överlevde 1990-talets fastighetskris.
Emmelie Sjögren

Emmelie Sjögren

Emmelie Sjögren är sedan 2016 fastighetsutvecklare och projektledare på Stena Fastigheter. Hon är utbildad på Chalmers inom affärsutveckling och entreprenörskap inom byggsektorn.
Petter Bengtsson

Petter Bengtsson

Petter Bengtsson är sedan 2017 vd för Zynka Group som driver digitaliseringen av bygg- och fastighetsbranschen genom att tillhandahålla skräddarsydda digitala lösningar för fastighetsägare och byggentreprenörer.
Jan Jörnmark

Jan Jörnmark

Jan Jörnmark är författare, debattör och docent i ekonomisk historia. Han blev känd för den stora allmänheten genom sina böcker och utställningar om övergivna platser. Han genomför utredningar och utbildningar om olika aspekter av kommunal och samhällsekonomi. Han är ledamot i byggnadsnämnden och i Förvaltnings AB Framtidens styrelse för Demokraterna.
Helena Bornevall

Helena Bornevall

Helena Bornevall är senior ekonom på Handelsbanken med fokus bland annat på den svenska bostadsmarknaden. Hon har arbetat inom Handelsbanken sedan 2017, dit hon kom efter sju år som makroekonom på Konjunkturinstitutet. Hon har även arbetat på Finansdepartementet i nästan tre år. Hon är civilekonom från Uppsala universitet.
Henrik Svanqvist

Henrik Svanqvist

Henrik Svanqvist är vd för proptechbolaget TMPL Solutions som han var med och grundade 2015. Han har tidigare innehaft ett flertal seniora roller inom Skanska, såväl i Sverige som globalt. Nu senast kommer han från en roll som vd för Rosendal Fastigheter.
Mikael Jansson

Mikael Jansson

Mikael Jansson är sedan 2011 vd för Robert Dicksons stiftelse som bygger och förvaltar bostäder för hyresgäster med normal och lägre inkomst. Han har tidigare även varit vd för kommunala Lessebohus, driftledare för Diligentia (nuvarande Skandia Fastigheter) och fastighetsingenjör på Ale kommun.
Johan Zandin

Johan Zandin

Göteborgspolitikern Johan Zandin (V) är bland annat 2:e vice ordförande i byggnadsnämnden och i Bostadsbolaget och ledamot i kommunfullmäktige. Han är utbildad civilingenjör med inriktning datavetenskap från Chalmers.
Monika Pirslin

Monika Pirslin

Monika Pirslin är grundare av både c/o Properties (2016) och Nya Boendet (2019). Hon har arbetat med bostadsutveckling i 15 år, är fastighetsmäklare i grunden och har tidigare arbetat med bland annat försäljning och marknadsföring på Peab Bostad, som marknadschef på Svensk Nyproduktion & Svenska Mäklarhuset och som verksamhetsutvecklare på Stockholmshem.
Carl Otto Lange

Carl Otto Lange

Carl Otto Lange (M) är ledamot i byggnadsnämnden i Göteborg. Han är dessutom ordförande i SGS (Stiftelsen Göteborgs Studentbostäder) sedan 2019. Han är sedan 1990 verksam som jurist med inriktning på fastighetsrättsliga frågor.
Regina Svantesson

Regina Svantesson

Regina Svantesson är försäljningschef för Bjurfors nyproduktionsavdelning i Göteborgsregionen. Hon har en bakgrund som successionsmäklare sedan 2004 och har tidigare haft andra ledande positioner bland annat som försäljningschef för Bjurfors bostadsrättsavdelning. Hon är utbildad fastighetsekonom och fastighetsmäklare från Karlstads universitet.
Mikael Söderlundh

Mikael Söderlundh

Mikael Söderlundh är analyschef och partner på Pangea Property Partners där han började 2011. Innan dess jobbade han på Leimdörfer under sex år.
Erik Norrman

Erik Norrman

Erik Norrman är affärschef för Värdering och Analys på Svefa i regionerna Väst och Mitt. Han har arbetat för Svefa sedan 2005, förutom 2013–2015 då han arbetade med värdering på CBRE. Han är utbildad civilingenjör i lantmäteri med fastighetsekonomisk inriktning från LTH. Han har även varit förhandlingsledare på Hyresgästföreningen.
Josefina Olling

Josefina Olling

Josefina Olling har drygt 22 års erfarenhet från fastighetsbranschen. Hon har arbetat som fastighetsmäklare på successionsmarknaden men till övervägande del med nyproduktion. Under tolv år arbetade hon med försäljning och inredning på NCC Boende. Sedan 2014 har hon rollen som marknads- och försäljningschef på JM region Väst. Hon är utbildad fastighetsmäklare med inriktning på ekonomi.
Erik Lavehall

Erik Lavehall

Erik Lavehall är regionansvarig för fastighetsutveckling på Balder. Han har arbetat inom Balder sedan 2015. Han hade då 13 år på JM bakom sig, bland annat som projektledare för bostadsprojekt. Han är civilingenjör med inriktning väg och vatten samt management i byggsektorn från Chalmers.
Niklas Rollgard

Niklas Rollgard

Niklas Rollgard är sedan januari 2019 förbundsjurist på Mäklarsamfundet. Han har tidigare varit chefsjurist på Fastighetsmäklarförbundet FMF och han har även arbetat med bolagsjuridik och mäklarrådgivning på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Han har en jur. kand från Lunds Universitet.
Johan Lundin

Johan Lundin

Johan Lundin är arkitekt och sedan 2008 kontorschef för White i Göteborg. Han har under sin långa yrkeskarriär verkat för att staden genom hållbar utveckling ska bli en bättre plats att leva på. White är det tredje största arkitektkontoret i Europa och har som vision att alla bolagets projekt ska vara klimatpositiva 2030.
Johannes Hulter

Johannes Hulter

Johannes Hulter (S) är ersättare i Förvaltnings AB Framtidens styrelse och stabschef för Socialdemokraterna i Göteborg. Han har tidigare bland annat varit vice ordförande i byggnadsnämnden

Stora Bostadsdagen Göteborg 2020

Var: Clarion Hotel Post, Drottningtorget 10, Drottningporten 3

När: 26 mars, 09.00 – 16.00 (registrering och frukostmingel från 08.15).

Pris: 4995 kronor exkl. moms


Du anmäler dig till seminariet här senast 20 mars!

Efter en lång uppgång har bostadsmarknaden saktat in betänkligt de senaste åren. Bostadsutvecklarna går kräftgång på börsen och framtiden ser oviss ut – samtidigt som det råder en stor bostadsbrist. Vad kommer att hända framöver? Stora Bostadsdagen Göteborg är ett brett seminarium om bostäder och bostadsmarknad.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:
Nicklas Tollesson
0705 - 84 14 02
nicklas@fastighetssverige.se

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie@fastighetssverige.se


Film från eventet 2019:


Partners: