Image

Stora Bostadsdagen Göteborg - 1 juni 2023

Torsdag 1 juni

Det här är ett högaktuellt seminarium om bostäder och marknaden för bostadsfastigheter i Göteborgsregionen. Dagen är fylld av analys, inspiration och nätverkande.


Medverkande Stora Bostadsdagen 2023

Erik Blix, moderator

Erik Blix, moderator

Erik Blix är en av Sveriges mest erfarna programledare och moderatorer. Han är en lyhörd intervjuare och debattledare, med en personlig och professionell stil där pålästhet kombineras med spontanitet och humor. Han utsågs 2018 av Sveriges radiolyssnare till Årets manliga programledare i radio för sitt programledarskap i P4 Extra - Sveriges största radioprogram - och satirprogrammet Public Service i P1. Erik Blix är en uppskattad och frekvent använd moderator på Fastighetssveriges/Lokalnytts seminarium.
Bild: Mathias Alm/Sveriges Radio
Eddie Ekberg

Eddie Ekberg

Eddie Ekberg är chefredaktör på Fastighetssverige, lokalnytt.se och Nordic Property News.
Andreas Carlson

Andreas Carlson

Andreas Carlson (KD) är sedan hösten 2022 Infrastruktur- och bostadsminister. Han har varit riksdagsledamot för KD sedan 2010 och satt tidigare i kommunfullmäktige i Mullsjö kommun. Mellan 2001 och 2008 var Andreas Carlson journalist på Västgöta Tidningar. Han började redan som 14-åring so frilansskribent på Falköpings Tidning.

Terje Johansson

Terje Johansson

Terje Johansson är sedan 2019 vd för Framtiden, den göteborgska allmännyttans modebolag. Dessförinnan var han i fem år vd för MKB, Malmös Kommunala Bostadsbolag. Han har även varit vd för HFAB i Halmstad och utvecklingschef på Framtiden. Han har gått Förvaltningslinjen vid Göteborgs Universitet och har även arbetat på Konsument Göteborg, bland annat som tillförordnad konsumentchef.
Annika Edström

Annika Edström

Annika Edström är sedan vintern 2022/2023 analyschef på CBRE. Hon var dessförinnan Head of What´s Next på Cushman & Wakefield med ansvar för Research & Insight. Hon har lång fastighetserfarenhet inom såväl transaktioner, värdering och finansiering som projektutveckling. Hon har en masterexamen i Real Estate Management från KTH.
Ulf Merlander

Ulf Merlander

Ulf Merlander är sedan i februari 2023 vd på Gårdstensbostäder. Han arbetade tidigare som lokalpolischef, sedan 2015, i nordöstra Göteborg. Han har mångårig erfarenhet inom polisen i Göteborg med tjänster som jourkommissarie, gruppchef, förundersökningsledare, biträdande chef och projektledare.
Mårten Lilja

Mårten Lilja

Mårten Lilja har jobbat inom Riksbyggen sedan hösten 2007. Sedan vintern 2014 innehar han rollen vice vd/affärsområdeschef Bostad. Han var tidigare informationschef på HSB Stockholm mellan 1996 och 2005.


Thorbjörn Hammerth

Thorbjörn Hammerth

Thorbjörn Hammerth är vd på Familjebostäder Göteborg och har tidigare varit vd på Vätterhem, Eksjöbostäder och Eksjö Kommunfastigheter. Thorbjörn har även tidigare erfarenhet som marknadschef på NCC.
Christina Heikel

Christina Heikel

Christina Heikel är sedan den 23 januari 2023 ansvarig Stadsutveckling på Västsvenska Handelskammaren. Hon var dessförinnan näringspolitiskt ansvarig för Fastighetsägarna i Göteborg.
Hon är också ordförande för Fastighetsakademin, ledamot i Göteborg Citysamverkan och har tidigare bland annat varit ordförande för Innerstaden Göteborg. Christina Heikel är utbildad vid Handelshögskolan i Göteborg.
Tommy Fritz

Tommy Fritz

Tommy Fritz är vd på Tosito. Tidigare var han vd på HV71 och innan dess regionchef på Riksbyggen.
Mellan 1989 och 1992 var Tommy Fritz även ordinarie spelare i HV71.
Axel Darvik

Axel Darvik

Axel Darvik (L) är kommunalråd för Liberalerna i Göteborg. Han har tidigare jobbat på Trendie AB, som han var med och startade 2012. Trendie jobbar med trendanalys och hjälper företag med att hantera olika typer av framtidsutmaningar. Sedan 2006 har han varit ledamot i kommunfullmäktige och under den senaste perioden vice ordförande i Miljö och klimatnämnden. Dessförinnan var han riksdagsledamot.
Regina Svantesson

Regina Svantesson

Regina Svantesson är sedan i mars 2023 senior business developer, head of partnership på Nordea. Hon var dessförinnan försäljningschef för Bjurfors nyproduktionsavdelning i Göteborgsregionen. Hon har en bakgrund som successionsmäklare sedan 2004 och har tidigare haft andra ledande positioner bland annat som försäljningschef för Bjurfors bostadsrättsavdelning. Hon är utbildad fastighetsekonom och fastighetsmäklare från Karlstads universitet.
Daniel Bernmar

Daniel Bernmar

Daniel Bernmar (V) är kommunalråd för Vänsterpartiet i Göteborg. Han har suttit i Kommunstyrelsen sedan 2014 och sedan 2018 är han gruppledare för Vänsterpartiet i Göteborg.
Johannes Hulter

Johannes Hulter

Johannes Hulter (S) är kommunalråd med ansvar för stadsbyggnadsfrågor i Göteborg. Han är också stabschef för (S) i Göteborg. 

Linda Lövgren

Linda Lövgren

Linda Lövgren är sedan 2017 bostadsanalytiker och seniorkonsult på WSP. Hon har dubbla ekonomexamina – en österrikisk magisterexamen och en svensk civilekonomexamen. Innan hon kom till WSP var hon i åtta år marknadsanalytiker på Bostadsförmedlingen i Stockholm och hon har arbetat med analys sedan mitten av 1990-talet, för bolag som Novartis, UPC (Com Hem), Cisco och HSB Bostad. En viktig drivkraft i hennes analyser är att ta reda på efterfrågan hos slutkunden och på vilket sätt det går att uppfylla.
Rikard Ljunggren

Rikard Ljunggren

Rikard Ljunggren är näringspolitisk ansvarig för Fastighetsägarna i Göteborg. Han arbetar framför allt med stadsutvecklingsfrågor, medlemsaktiviteter och opinionsbildning med ett lokalt fokus på Göteborg. Han har arbetat inom Fastighetsägarna sedan 2014.
Henrik Kant

Henrik Kant

Henrik Kant är sedan 2018 stadsbyggnadsdirektör i Göteborgs stad. Han är utbildad civilingenjör från Chalmers och har även en högskoleingenjör i fysisk planering från högskolan i Gävle. Han har jobbat inom Göteborgs stad i 20 år.
Helena Staaf

Helena Staaf

Helena Staaf är sedan våren 2023 chef verksamhetsutveckling/senior projektledare på Forsen. Hon har tidigare innehaft positioner som affärsområdeschef och senior projektledare på Forsen och hon var dessförinnan produktionsledare på Åke Larson Byggare.
Helena Staaf är också ledamot i branschföreningen CM-bolagens styrelse.
Carl-Johan Bergström

Carl-Johan Bergström

Carl-Johan Bergström är sedan våren 2023 förhandlingschef på Hyresgästföreningen. Han var tidigare enhetschef på Hyresgästföreningen i Göteborg och har tillhört organisationen sedan 2010 då han började som jurist. Carl-Johan Bergström har tidigare även varit styrelseledamot i Södra Teatern och Riksteatern.
Gustav Helgesson

Gustav Helgesson

Gustav Helgesson är sedan sommaren 2020 makroanalytiker på Nordea. Han har tidigare även varit på Näringsdepartementet, Nyhetsbyrån Direkt och Swedbank.

Stora Bostadsdagen Göteborg 2023

Var: Elite Park Avenue Hotel, Kungsportsavenyen 36, Göteborg

När: 1 juni, 09.00 – 16.00 (registrering och frukostmingel från 08.15, samt branschmingel ca. 16 – 17).

Pris: 5995 kronor exkl. moms


Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:
Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com

Arrangörer:Partner:


Film från tidigare event: