Image
Henrik Landelius.

Henrik Landelius blir ny vd för Areim

Bolag Henrik Landelius tillträder som vd för Areim i mars 2024. Henrik Landelius kommer närmast från NCC där han ingått i företagets koncernledning och sedan fem år tillbaka varit affärsområdeschef för NCC Building Sweden. Areim har vuxit framgångsrikt under 20 år och Henrik Landelius främsta uppdrag blir att fortsätta utveckla organisationen, säkerställa en sund tillväxt och leverera på den långsiktiga affärsstrategin.


Therese Rattik, vd för Areim.

Areim köper loss Magnolia Bostad

Bolag Areim har idag tecknat avtal om att köpa samtliga aktier i Magnolia Bostads ägarbolag HAM Nordic AB av Holmström Fastigheter Holding AB och Holmströmgruppen. Överenskommelsen innebär att Areim får kontroll över 100 procent av bolaget, där fokus framöver är att skapa rätt förutsättningar för en långsiktigt hållbar tillväxt av bolaget.


Therese Rattik.

Areim stänger sin femte fond med 9,5 miljarder kronor i kapital

Bolag Areim har stängt sin femte fastighetsfond, Areim Fond V, med en kapitalbas på 7,75 miljarder kronor och med ytterligare 1,75 miljarder kronor i co-investeringskapital. Fondens 14 investerare inkluderar några av världens största institutionella investerare från Asien, Nordamerika, Europa och Norden. Areim Fond V är bolagets största fond hittills.


Caroline Temse.

Caroline Temse ny CFO på Areim

Karriär Caroline Temse, tidigare Head of Financing på Areim, tar över rollen som CFO från Erik Turai och tillträder omgående. Erik Turai kommer att ta rollen som Finance Director på Areim.


Therese Rattik, CEO på Areim, Sven Dahlin, Partner på Nordanö och
Marianne Hoffman, Director, Commercial Properties in Sweden för NREP deltog i investerarpanelen under torsdagens Nordic Property Day.

Toppinvesterarens tips: Gå dit folk inte går

Bolag Hur ser de ledande investerarna på den svenska marknaden idag? Och vad betyder våra nya sätt att leva och arbeta för framtidens marknad? Detta och mer diskuterade investerarna Therese Rattik och Marianne Hoffman tillsammans med rådgivaren Sven Dahlin under torsdagens Nordic Property Day.


Lauren O'Brien kommer vara baserad i London.

Areim öppnar Londonkontor och rekryterar

Bolag Areim stärker sitt IR-team med Lauren O'Brien och öppnar kontor i London.


Frederiksberggade 24 i Köpenhamn.

Areim premiärköper i Danmark

Transaktioner Areim förvärvar sin första fastighet i Danmark. Fastigheten, Frederiksberggade 24, 1459 København K, byggd 1912 med omfattande renoveringar utförda under 2016, är 5 800 kvadratmeter och är centralt belägen på Ströget i Köpenhamn. 70 procent av fastigheten är uthyrd till DIS-Study Abroad in Scandinavia, som tar emot amerikanska utbytesstudenter och resterande 30 procent är vakant. Den vakanta ytan, som ligger mot Ströget, är en kommersiell yta i två plan med möjlighet att hyra ut plan 1 som kontor.


Therese Rattik, vd Areim.

Här vill Areim sätta sprätt på fondmiljarderna

Bolag Areim har stängt sin fjärde fastighetsfond och vd:n Therese Rattik berättar för Fastighetssverige var miljarderna kommer investeras och hur man kommer att agera på marknaden i stort under 2020.


Therese Rattik, vd Areim

Areim stänger fond – kapitalbas på 685 miljoner euro

Bolag Areim har stängt sin fjärde fastighetsfond med en kapitalbas på 685 miljoner euro, inklusive 150 miljoner euro i co-investeringskapital. Kapitalet kommer primärt att investeras i kontorsfastigheter, bostäder, industrifastigheter samt datacenter i Norden.


Areim köper DN-skrapan från Fabege.

Areim köper DN-skrapan för 3,5 miljarder

Transaktioner Areim har förvärvat ett av Stockholms mest kända landmärken, DN-skrapan belägen på Kungsholmen i Stockholms innerstad från Fabege för 3,545 miljarder kronor. Fastigheten, Trängkåren 7, omfattar 56 500 kvadratmeter, varav merparten utgörs av kontor. Byggnaden uppfördes mellan åren 1960 och 1964 efter ritningar av arkitekt Paul Hedqvist.


Areim köper en kontorsfastighet på Elimägatan i området Vallgård i Helsingfors.

Areim köper kontorsfastighet i Helsingfors

Transaktioner Areim har förvärvat en kontorsfastighet från GE Healthcare Finland Oy i Vallgård, Helsingfors.


Brädstapeln.

Grönt ljus för Areims Trygg Hansa-projekt

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden i Stockholm har godkänt detaljplanen för kvarteret Brädstapeln på Kungsholmen, allmänt känt som Trygg Hansa-huset.


J. Lindeberg till nya Hansa i Malmö

Uthyrning J. Lindeberg slår upp dörrarna till sin nya butik den 25 april.


AMF säljer Swecohuset för 1,7 miljarder

Transaktioner AMF Fastigheter säljer fastigheten Trängkåren 6, även känd som Swecohuset, till Areim Fond III. 


Nu öppnar nya Hansa

Handel I morgon slår varuhuset Hansa upp portarna i Malmö med ett 50-tal butiker.


Chanel öppnar butik i nya Hansa i Malmö

Uthyrning Chanel väljer att öppna butik för mode och skönhet i Hansa i Malmö. De slår upp dörrarna till sin nya butik under hösten.


Areim köper på Kungsholmen

Transaktioner Areim har köpt den 7 600 kvadratmeter stora kontorsfastigheten Gladan 4 på Kungsholmen i Stockholm.


Blackstone och Areim lägger bud på finländskt börsbolag

Transaktioner Blackstone och Areim lägger ett bud på finländska Sponda. Budet har accepterats av aktieägare som har 46,9 procent av aktierna i Sponda.


”Kompletterar varandra väldigt väl”

Bolag Therese Rattik om att jobba som vd på Areim – samtidigt som grundaren Leif Andersson är kvar i bolaget. Och så ser satsningen i Norden ut.


Areim stärker sitt investeringsteam

Bolag I samband med att Areim Fond III har haft sin första stängning ansluter Julia Mejegård och Markus Laine till Areim.