Image
Therese Rattik.
Therese Rattik. Bild: Areim

Areim stänger sin femte fond med 9,5 miljarder kronor i kapital

Bolag Areim har stängt sin femte fastighetsfond, Areim Fond V, med en kapitalbas på 7,75 miljarder kronor och med ytterligare 1,75 miljarder kronor i co-investeringskapital. Fondens 14 investerare inkluderar några av världens största institutionella investerare från Asien, Nordamerika, Europa och Norden. Areim Fond V är bolagets största fond hittills.
Publicerad den 12 Januari 2023

Areim Fond V kommer att investera inom sektorerna lager- och lättindustri, kontor och bostäder i Norden.
– Vi är mycket stolta och tacksamma för det förtroende vi har fått från våra befintliga och nya investerare. Detta är vår största fond hittills, men vi är samtidigt måna om att ha en sund tillväxt för att kunna bibehålla vårt fantastiska track record. Fonden möjliggör att vi har kapital att investera i nuvarande marknad och att vårt dedikerade team kan fortsätta skapa bestående värden till våra intressenter, säger Therese Rattik, vd för Areim.

Areim investerar i underutvecklade fastigheter med potential, i etablerade delmarknader. Med flexibla affärsplaner framtidssäkras fastigheterna till marknadens och kundernas efterfrågan. Areims investeringsstrategi har möjliggjort framgångsrika investeringar i olika konjunkturcykler under de senaste två decennierna.

Evercore och Andulf Advokat bistod med rådgivning vid kapitalresningen av Areim Fond V.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige