Image
Lansa köper på Lindholmen.

Lansa etablerar sig i Göteborg – köper fastighet av Byggvesta

Transaktioner Lansa Fastigheter förvärvar en fastighet med 138 bostäder på Lindhomen, invid Karlastaden, i Göteborg. Säljare är Byggvesta.


Fastigheten Gripen 6.

Lustgården köper Gripen 6

Bolag Lustgården AB, ingående i Lustgårdenkoncernen, förvärvar fastigheten Gripen 6 av ELL-EFF Fastigheter AB, ett dotterbolag till Länsförsäkringar Jönköping.


Höga träbyggnader blir allt vanligare.

Fler höga träbyggnader får försäkringsbolagen att tänka till – men få gör ändringar

Ekonomi/Finansiering Lagstiftningen har inte följt med i träbyggsboomen tycker Länsförsäkringar och nu ändrar man sina krav på brandskydd för höga träbyggnader. Men få andra aktörer hänger på, det visar en rundringning som Fastighetssverige gjort till några av de större försäkringsbolagen.


Länsförsäkringar Fastighetsfond har storsålt i SBB

Bolag Länsförsäkringar Fastighetsfond har sålt 17,6 miljoner aktier i aktier i SBB. Det visar ägardatatjänsten Holdings, skriver Dagens industri.


Vänersborgs kommun sjönk bostadsrättspriserna mest under 2022 – ned hela 40 procent.

Ny kartläggning: I Vänersborg och Nässjö sjönk bostadspriserna mest

Bostäder I Vänersborgs kommun sjönk bostadsrättspriserna mest under 2022 – ned hela 40 procent. Villapriserna backade mest i Nässjö, med en nedgång på 24 procent. Samtidigt har bostadspriserna ökat i flera kommuner under året. Det visar en ny kartläggning som gjorts av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.


Alexandra Stråberg, chefsekonom Länsförsäkringar Bank

Chefsekonomen: Riksbankens höjningar är tuff men nödvändig medicin

Ekonomi/Finansiering Det är lätt att tro att när tillgång och efterfrågan möts så löser sig allt. Världen är dock så mycket mer komplex än så. Och den lilla skutan Sverige har svåra vågor att navigera i när svallvågorna från globala problem och aktörer slår till. Det menar Alexandra Stråberg, chefsekonom på Länsförsäkringar Bank.


Länsförsäkringar omlokaliserar till Vasakronans fastighet Tre Vapen

Vasakronan hyr ut 4 200 kvadratmeter till Länsförsäkringar

Bolag Vasakronan har tecknat avtal med Länsförsäkringar Stockholm om 4 200 kvadratmeter i fastigheten Tre Vapen 2 på Östermalm.


Ett långsiktigt perspektiv behövs nu menar Luis Gemzell

Makroekonomen: "Det är ingen tragedi"

Ekonomi/Finansiering Vi kommer se recession och stagflation konstaterar Länsförsäkringar Banks seniora makroekonom Luis Gemzell. Osäkrast är bostadspriserna som kommer minska kraftigt, det berättade han bland annat på eventet Fastighetsmarknadsdagen i Uppsala.


Marcus Svanberg

Storstäderna i botten när Länsförsäkringar rankar boende för äldre

Bostäder Bjurholm i Västerbotten är Sveriges bästa kommun för äldre att bo i. Det visar en sammanställning från Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, som i ett nytt index rankar äldres boendesituation i landets kommuner. Allra sist, på plats 253, placerar sig Malmö stad. Även de två övriga storstäderna hamnar i botten med Stockholm på plats 221 och Göteborg på plats 224.


Lennart Sten, vd för Svenska Handelsfastigheter.

Svenska Handelsfastigheter ökar investeringsutrymmet genom nyemisson

Bolag Svenska Handelsfastigheter har genomfört en riktad nyemission av onoterade preferensaktier av serie B till bolagets tre befintliga största ägare. Kåpan Pensioner samt Fjärde AP-fonden har tecknat aktier motsvarande knappt 42 procent vardera medan Länsförsäkringar Liv tecknat resterande dryga 17 procent. Emissionen har inbringat knappt 255 miljoner kronor.


Anders Nordberg, senior ekonom på Länsförsäkringar Bank.

Experten dämpar finansiella oron – men... "Inflationen är alldeles för hög"

Bolag Skenande energipriser, pandemi, inflation och som ett mörkt täcke över alltsammans ligger Rysslands invasion av Ukraina med efterföljande sanktioner. Det ekonomiska läget i världen är osäkert och under Fastighetssveriges event Fastighetsmarknadsdagen Jönköping som hölls under torsdagen berättade Anders Nordberg, senior ekonom på Länsförsäkringar Bank, om läget för stunden och hur den svenska ekonomin påverkas.


Bohild köper för 230 miljoner i Helsingborg

Transaktioner Bohild köper bostadsfastigheten Ridskolan 3 i Helsingborg av Sydsvenska Hem. Fastigheten har en uthyrningsbar yta på cirka 8 600 kvadratmeter och innefattar 215 lägenheter. Fastigheten säljs via bolag och köpeskillingen för aktierna är baserad på ett underliggande fastighetsvärde om 230 miljoner kronor.


Bostäder är ett av segmenten Bohild kommer investera i. Obs. Bilden är ett montage.

Reducering av koldioxidavtrycket i fokus när nya bolaget ska växa till fem miljarder

Bolag Ett nytt bolag, skapat Brunswick med Länsförsäkringar som medinvesterare, ser världens ljus och utmanar inom de konkurrenskraftiga segmenten bostäder och samhällsfastigheter. Patrik Andersson, vd för Brunswick, berättar om den ambitiösa satsningen och samarbetet med Länsförsäkringar, fokuset på att signifikant reducera koldioxidavtryck och varför man väljer att leta förvärv på mindre och mellanstora orter.


Patrik Andersson.

Brunswick och Länsförsäkringar lanserar nytt fastighetsbolag

Bolag Brunswick Real Estate anserar Bohild Fastigheter med Länsförsäkringar Liv Försäkringsaktiebolag och Länsförsäkringar Fondliv Försäkringsaktiebolag som medinvesterare. Bohild är en långsiktig fastighetsägare med ett fokus på bostäder och samhällsfastigheter, och har nyligen genomfört två förvärv om 157 lägenheter.


Förslag på utbyggnad av kongresscenter i Västerås.

Så ska Västerås kongresscenter få ett lyft

Bygg/Arkitektur Länsförsäkringar föreslår en påbyggnad med nästan 10 000 kvadratmeter. Se förslaget och läs om planerna för den centrala byggnaden.


En tidigare storägare har minskat sitt innehav i SBB rejält det senaste året.

Storägarens rejäla minskning – sålt över 70 procent i SBB

Bolag Den tidigare storägaren fyllde på med 15 miljoner aktier under sommaren 2020 – men det senaste året har innehavet avyttrats i rask takt och är nu nere under en procent av kapitalet.


Anders Nordberg.

"Inte ens konstigt med negativa räntor i framtiden"

Ekonomi/Finansiering Kommer negativa räntor bli en naturlig del av vardagen om tio år? Hur ser vägen dit ut och hur är de psykologiska aspekterna av negativa räntor? Länsförsäkringar Banks makroekonom Anders Nordberg menar att det stora sparandet pressar ned räntorna så mycket att vi mycket väl kommer att se negativa räntor som det nya normala framöver.


Länsförsäkringar ökar i byggjätte

Bolag Länsförsäkringar Fonder har ökat sitt ägande till över fem procent i det noterade byggbolaget.


Alexandra Stråberg.

Det här tror experten Alexandra Stråberg om fastighetsmarknaden och börsen

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Alexandra Stråberg som är chefekonom på Länsförsäkringar. Här är hennes bedömning av coronapandemin. Och det här tror hon om detaljhandeln och kontorsmarknaden.


Claes Malmkvist.

Lansa Fastigheter ska fördubbla sitt bestånd

Bolag Lansa Fastigheter har vuxit stadigt sedan starten 2016. Nu ska fastighetsportföljen dubblas till 10 miljarder.