Image
Ulrika Hallengren.
Ulrika Hallengren. Bild: Josefin Widell Hultgren

Wihlborgs hyr ut i centrala Malmö

Uthyrning Wihlborgs hyr ut 900 kvadratmeter i fastigheten Elefanten 40 på Storgatan i Malmö.
Publicerad den 19 Juli 2022
Elefanten 40 i Malmö. Bild: Alexander Olivera
Elefanten 40 i Malmö.

I november öppnar secondhandkedjan Busfrö Nytt & Bytt sin första butik i Malmö i Wihlborgs fastighet Elefanten 40 på Storgatan i Malmö. Närmsta granne blir Emmaus Björkå som är hyresgäst i samma fastighet.

Busfrö Nytt & Bytt är en kommersiell secondhandkedja med kläder för barn, dam, herr, samt inredning och leksaker. Försäljningen sker på kommission, vilket innebär att de privatpersoner som förser butiken med varor får del av försäljningsintäkterna tillbaka.

Efter att den första butiken öppnade 2010 i Västervik har kedjan vuxit snabbt och har i dag 13 butiker runt om i Sverige. Butiken blir den första i Malmö och kommer ligga vägg i vägg med secondhandbutiken Emmaus Björkå med entré mot Södra Förstadsgatan.

Avtalet omfattar 900 kvm under fem år med inflyttning den 1 november 2022.
– Vi har haft span på Malmö en längre tid och är väldigt nöjda med att ha landat avtalet med Wihlborgs. Våra butiker driver mycket trafik och skapar nyfikenhet kring medvetna konsumtionsval. Redan innan butiken öppnar kommer vi att påbörja insamlingen av saker, så det är bara att hålla utkik i våra sociala kanaler, säger Viktoria Svedebäck, franschisetagare för Busfrö Nytt & Bytt.
– Med två secondhandbutiker i samma fastighet får hela närmiljön runt Storgatan en hållbarhetsprofil. Det är ett koncept som attraherar en bred kundkrets och som vi tror kommer att bidra med ännu mer liv och rörelse till kvarteret, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Så sätts rätt team med unikt rekryteringsarbete

Presenteras av Fastighetsägarna Service

Senast från Fastighetssverige Plus

Hetaste rekryteringarna under första kvartalet

Karriär Fastighetssverige har synat branschens hetaste rekryteringar under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige