Image
Två fastigheter i centrala Borås såldes av Wästbygg.
Två fastigheter i centrala Borås såldes av Wästbygg. Bild: Kommersiella Fastigheter

Wästbygg säljer kommersiell fastighet i centrala Borås

Bolag Wästbygg har avyttrat fastigheterna Vile 3 och 4 i centrala Borås med en total uthyrningsbar yta på 3 400 kvadratmeter. Lokalerna är delvis uthyrda för skolverksamhet medan övriga ytor är vakanta. Överenskommet fastighetsvärde uppgår till 82 miljoner kronor och köparen är en nationell aktör. Fastigheterna tillträddes den 15 augusti.
Publicerad den 16 Augusti 2024

Fastigheterna har en total uthyrningsbar yta om 3 400 kvadratmeter och ligger på Allégatan, mitt i centrala Borås. Fastigheterna omfattas av en detaljplan som vann laga kraft 2021. Detaljplanen tillåter påbyggnation av ytterligare två våningsplan för bostäder och kontor, vilket möjliggör en utökning om ca 2 000 kvadratmeter.

– Långsiktigt fastighetsägande är inte en del av vår prioriterade affärsverksamhet. Vi säljer därför dessa fastigheter, som erbjuder den nya ägaren intressanta utvecklingsmöjligheter, säger Joakim Efraimsson, vd på Wästbygg AB.

Kommersiella Fastigheter har agerat transaktionsrådgivare i avyttringen.

– Vi är mycket glada över att ha fått förtroendet att assistera Wästbygg i denna affär och ser fram emot att följa utvecklingen av fastigheterna under de nya ägarna, säger Bengt-Åke Harrysson på Kommersiella Fastigheter.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter åtta års väntan – nu tar Almedals-projektet nästa steg

Bygg/Arkitektur Wallenstam, Svenska Hus och Platzer har fått vänta länge på att det stora projektet vid Almedals fabriker ska ta nästa steg – åtta år närmare bestämt. Men planen, som innehåller cirka 270 bostäder och över 50 000 kvadratmeter handel och kontor med mera, ska nu till slut ut på granskning under hösten. Fastighetssverige berättar mer om det långdragna projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige