Image

Wästbygg får markanvisning för 140 bostadsrätter i Norrtälje

Bygg/Arkitektur Wästbygg Projektutveckling och Arkitema Architects gemensamma förslag Tjärleken har vunnit en markanvisningstävling i Norrtälje. Tjärleken, med 140 bostadsrätter, blir ett kringbyggt kvarter där lägenheterna fördelas i sammanbyggda hus med stor variation i höjd och fasadutformning. Inom kvarteret planeras också för bland annat restaurang och andra kommersiella lokaler.
Publicerad den 25 Augusti 2016
Tjärleken. Bild: Arkitema Arkitekter
Tjärleken.

Tjärleken blir en del av en helt ny stadsdel, Norrtälje hamn. Bostäderna byggs alldeles vid vattnet längs ett planerat nytt kajstråk. Stort fokus läggs på hållbarhetsaspekterna med bland annat bilpool, solceller och delvis gröna tak. Tjärleken kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad.

– Vi ser fram emot att få vara en del av utvecklingen av det här unika läget i Norrtälje hamn. Här får vi möjlighet är att bygga fina, välplanerade bostäder i en miljö där Wästbyggs tänkande kring ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet ger extra mervärden. Till exempel innehåller kvarteret gemensamma takterrasser med odlingsmöjligheter och en trivsam innergård som kommer att utgöra naturliga mötesplatser för de boende. Vi kommer också att implementera vårt egenutvecklade koncept Boaktiva, som på olika sätt uppmuntrar och underlättar gemensamma motionsaktiviteter, säger Mattias Björk, affärsutvecklingschef på Wästbygg Projektutveckling Stockholm AB.

– Wästbygg har i sitt gestaltningsförslag väl mött upp förväntningarna om ett hållbart, innovativt och spännande projekt som varit lyhört med vår utbyggnadsstrategi. Vi välkomnar också Wästbygg som en ny aktör i Norrtälje, säger Roger Gustafsson, projektledare för Norrtälje hamn.

Den nya detaljplanen för Norrtälje hamn beräknas vara klar i slutet av 2018.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De investerade mest i det egna beståndet under 2023

Lista Fastighetssverige listar nu vilka noterade bolag som investerade mest i sina fastigheter under föregående år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige