Image

Wallenstam säljer för 260 miljoner kronor

Transaktioner Wallestam har sålt två fastigheter, en i Stockholm och en i Göteborg, för totalt 260 miljoner kronor. Köpare i Stockholm är Oscar Engelbert och i Göteborg är det Elof Hansson Fastigheter som i och med affären gör sitt första förvärv.
Publicerad den 5 April 2012
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam. Bild: Wallenstam
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam. Lennart Hedström. Bild: Elof Hansson Fastigheter. Bild: Elof Hansson Fastigheter
Lennart Hedström. Bild: Elof Hansson Fastigheter.

Göteborgsfastigheten, Stampen 6:17 med adress Odinsgatan 13, 15/Barnhusgatan 6, 8 köptes av Elof Hansson Fastigheter, ett nystartat affärsområde inom handelshuset Elof Hansson, som därmed gjort sitt första fastighetsförvärv. Det är en kontorsfastighet på cirka 7 500 kvadratmeter, största hyresgäst är Ernst & Young.
- Den här affären passar vår investeringsstrategi mycket bra. Det gäller en välskött kommersiell fastighet med bra hyresgäster och i ett attraktivt läge med tillväxtpotential. Det är dessutom glädjande att kunna få göra vår första fastighetsaffär på vår hemmamarknad i Göteborg. Vi har redan fler affärer på gång och hoppas att före sommaren kunna avsluta nästa affär, säger Lennart Hedström, vd för Elof Hansson Fastigheter.

De båda försäljningarna överstiger värdering med i genomsnitt tio procent.
– Goda fastighetsaffärer utvecklar kontinuerligt vår fastighetsportfölj. Med den här affären omfördelar vi våra tillgångar från förvaltning till investering i nyproduktion. Vi är en av de fastighetsägare som på ett konkret och aktivt sätt har åtagit oss att bygga nya hyresrätter. 2012 planerar vi byggstart för 900 lägenheter, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

Fastigheternas sammanlagda yta omfattar knappt 13 000 kvadratmeter.
Stockholmsfastigheten, Heimdall 30 med adress Norrtullsgatan 41-43 frånträddes den 30 mars. Köpare är Oscar Engelbert.

Det totala värdet i affärerna uppgår till 260 miljoner kronor. Jones Lang Lasalle var rådgivare till Wallenstam i affären med Elof Hansson Fastigheter.

Relaterade artiklar

Ämnen

Elof Hansson Fastigheter AB på Branschguiden

Elof Hansson Fastigheter är ett ungt fastighetsbolag i Göteborg, som bygger vidare på 120 års tradition av att se och ta vara på affärsmöjligheter. Vi investerar i, utvecklar, äger och förvaltar, i huvudsak kommersiella fastigheter samt investerar i nya projekt.

Ett av våra utvecklingsprojekt är Masthuggskajen i Göteborg där vi tillsammans med andra aktörer skapar vi en ny urban miljö med bostäder, kontor och Global Business Gate. Global Business Gate ska bli ett centrum för internationella affärer och stärka Göteborg som internationell handelsstad. Läs gärna mer om Gl...

Läs mer om Elof Hansson Fastigheter AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Många fastighetsbolag tar för lätt på sälj och uthyrning"

Bolag Under 2022 tog han steget från NCC till en tillvaro som konsult. Nu återvänder Marcus Sandahl till tillvaron som anställd när han blir sälj- och uthyrningschef på Platzer. För Fastighetssverige berättar Marcus Sandahl om nya tjänsten, sin syn på Platzer, Johanna Hult Rentschs betydelse för beslutet att ansluta till bolaget, om lärdomarna från konsultverksamheten och om sista tiden med uppdraget på Hufvudstaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige