Image

Vill sälja för att klara underhåll och nyproduktion

Bostäder Kommunala Kopparstaden i Falun vill sälja drygt 500 lägenheter nästa år för att ha råd med underhåll och nyproduktion.
Publicerad den 26 September 2012
Walter Johansson (S). Bild: Kopparstaden. Bild: Kopparstaden
Walter Johansson (S). Bild: Kopparstaden.

Det handlar om cirka åtta procent av Kopparstadens lägenhetsbestånd som, om Falu kommun ger sitt tillstånd till en försäljning, ska säljas.

Förslag har å andra sidan framkommit om att höja borgensramen för att undvika en försäljning.
– Vi har två alternativ att finansiera: låna med kommunal borgen eller finansiera genom att sälja. Vi vill ha igång nästa bygge till våren så vi behöver snabbt ett godkännande av kommunfullmäktige så att vi kan sälja en del om vi väljer det alternativet. I så fall ligger det närmast till hands att vi börjar bygga på det som kallas helikopterplattan eller Stenbocksväg, säger Walter Johansson till Dalarnas Tidningar.

I dag har Kopparstaden ett bostadsbestånd med 6 678 lägenheter och 2016 skulle man efter försäljningar och nyproduktion ha ett bestånd på 6 448 lägenheter.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige