Image
Vernum köper i Gnosjö.
Vernum köper i Gnosjö. Bild: Vernum Fastigheter

Vernum köper byggrätt i Gnosjö

Transaktioner Vernum Fastigheter har förvärvat en byggrätt om dryg 5 300 kvadratmeter BTA centralt i Gnosjö tätort. Här avser Vernum att, med det egna träbyggnadssystemet, bygga attraktiva och klimatsmarta hyresrätter samt en samhällsfastighet.
Publicerad den 9 Mars 2022

– Vi tycker att det är roligt att få vara del av utvecklingen av Gnosjöregionen. Det är en vacker del av det Småländska höglandet där du har närhet till fantastiska naturupplevelser som exempelvis Isabergsområdet. Vår vision för Gnosjö är att skapa ett hållbart bostadsområde där man kan leva i samklang med naturen med låga klimatavtryck och genomgående smarta lösningar som underlättar och bjuder in till en hållbar livsstil, säger Henrik Sjöberg, projektutvecklare på Vernum Syd.
– Vi ser en hög potential i Småland och glädjer oss åt ännu ett förvärv i området. Gnosjöregionen en expansiv del av landet och närheten till naturen och det lugna småstadslivet i kombination med goda pendlingsmöjligheter ger förutsättningar för att skapa ett attraktivt boendekoncept, säger Vernums vd Fredrik Lindberg, som också stora fördelar med att etablera Vernum i Gnosjöregionen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige