Image

Vasallen lämnar Östersund

Transaktioner Vasallen säljer Frösö Park om 70 000 kvadratmeter i Östersund till Vallsundets Förvaltning AB, ett bolag inom Norrlandspojkarnas koncern. Affären genomförs som en bolagsförsäljning. Vasallens medarbetare i Östersund följer med till den nya ägaren.
Publicerad den 7 Oktober 2011
Håkan Steinbüchel. Bild: Vasallen. Bild: Vasallen
Håkan Steinbüchel. Bild: Vasallen.

- Vi är mycket nöjda med den här affären. Norrlandspojkarna är starka i Norrland och har ett bra utvecklingsfokus vilket gör dem mycket lämpade att ta över Frösö Park, säger Håkan Steinbüchel, vd på Vasallen.

I samband med försäljningen lämnar Vasallen nu Östersund där bolaget startade sitt första utvecklingsprojekt 1997 då de förvärvade nedlagda A4.

Sedan dess har Vasallen utvecklat totalt 185 000 kvadratmeter lokaler och skapat tre nya levande verksamhetsområden i staden: Campus, Fyrvalla och Frösö Park.
- Det har varit givande år. Östersund har visat på en stark utveckling och är en av de intressantaste kommuner vi verkat i, säger Håkan Steinbüchel.

Även den nya ägaren tror på Östersund.
- Vi ser stor potential i Östersund och Frösö Park. Det ska bli en utmaning att få fortsätta den positiva utvecklingen av Frösö Park som Vasallen påbörjat, säger Lasse Bäckvall, ägare av Norrlandspojkarna.

Tillträdet skedde den 1 oktober.

Parterna har beslutat sig för att inte kommunicera köpeskillingen.

Pangea Property Partners har varit rådgivare åt Vasallen vid försäljningen.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Milstolpe för Kistas stora omvandling när Klövern tar sig an 900 bostäder

Bostäder Med Kista Square Garden och 900 bostäder mitt i centrala Kista så tar Klövern sig an en ofantligt stor omvandling när Ericssons gamla kontor, intill gallerian, ska gå från kontor till bostäder och levande blandstad. Rickard Langerfors, vd för Klövern berättar om det något ovanliga projektet när Fastighetssveriges reporter mötte upp honom på plats i ett soligt Kista.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige